Gradonačelnik Ivica Kirin posjetio “Brliće” i darivao sportske rekvizite najboljem Školskom sportskom društvu u Hrvatskoj

Godinama su u samom vrhu među školskim sportskim klubovima u Republici Hrvatskoj, a prošle su godine zasjali na prvom mjestu. Riječ je o Školskom sportskom društvu Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić koje je Hrvatski školski sportski savez proglasio najboljim u Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022.

Pri posjetu OŠ IBM, gradonačelnik Ivica Kirin čestitke je uputio ravnatelju Ivici Tomljanoviću, profesorima, Goranu Kozlingeru, Maji Grdić i Mariju Hrženjaku, koji treniraju djecu te prije svega mladim sportašima kojima je ovom prilikom darivao nove sportske rekvizite za treninge.

-Uspjesi naše djece i mladih sportaša svakako su jedan od najboljih promotora našega grada. Posljednjih nekoliko godina mnogo smo uložili u sport i sportske objekte kako bismo našim sportašima osigurali što bolje uvjete. Na poboljšanju sportske infrastrukture radit ćemo i dalje kako bismo imali sve što je potrebno za kvalitetne treninge – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako ne sumnja da će Školsko sportsko društvo OŠ IBM biti jednako uspješno i u ovoj školskoj godini.

Inače, u Školsko sportsko društvo je svake godine uključeno preko stotinu dječaka i djevojčica već od trećeg razreda osnovne škole.

-Najveće uspjehe tradicionalno postižemo u rukometu, a u zadnjih nekoliko godina i u atletici. Povremeno je tu i košarka, a ponekad se uspijevamo plasirati i u odbojci, sve ovisi o generaciji koja dolazi. Ono što je važno istaknuti, od 850 školskih sportskih klubova u Hrvatskoj, mi smo zadnjih dvadesetak godina stalno u vrhu, među prvih 10 ili 20 klubova, nekoliko puta smo bili među prva tri, a sada smo prvi i najbolji – rekao je Goran Kozlinger koji djecu trenira u atletici, košarci i krosu.

Trenutno djecu treniraju, uz Gorana Kozlingera, Mario Hrženjak u futsalu te Maja Grdić u rukometu.

-Za uspjehe Školskog sportskog društva itekako su zaslužni i prijašnji treneri Zlatko Tot, Mirko Preml te pokojni kolega Edo Šolc koji je ovdje bio na samim počecima – dodao je Goran Kozlinger.

Nakon ovog velikog uspjeha, Školsko sportsko društvo spremno je za nove pobjede.

-Ovaj uspjeh nam je poticaj za daljnji rad, natjecanja i konkuriranje u ovoj školskoj godini – istaknula je Maja Grdić.

Sreću na svim daljnjim natjecanjima djeci i trenerima poželjeli su i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content