Istraživanje otkrilo poslove iz snova: Evo koje zanimanje najviše zanima Hrvate

Kompanija Remitly istražila je što ljudi najčešće guglaju kad je o poslovima riječ. Pokazalo se da je na globalnoj razini zanimanje pilota daleko najzanimljivije s ukupno preko 930 tisuća guglanja tog zanimanja. Na drugom mjestu je zanimanje pisca/autora, a na trećem su se našli plesači.

U top su još i youtuberi, poduzetnici, glumci, influenceri, programeri, pjevači i učitelji. Za zanimanje pilota najviše su se zanimali stanovnici Kanade, SAD-a, Velike Britanije i Australije. Neke zemlje poprilično odskaču od ostalih pa je tako zanimljivo da Kinezi najviše guglaju kako postati dijetetičari, dok primjerice stanovnici Libanona najviše sanjaju o tome da postanu komičari, prenosi Index.

Koji posao najviše zanima Hrvate?

Što se našeg područja tiče, u Hrvatskoj se najviše gugla zanimanje developera, kao i u Bosni i Hercegovini. Naši susjedi su ipak nastrojeniji prema umjetničkim zanimanjima pa je u Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji najpopularnije zanimanje ono pisca/autora. Crnogorci najviše sanjaju o tome da postanu piloti.

Inače, istraživanje se provodilo u periodu od listopada 2021. do listopada 2022. godine. Uključivalo je sve pretrage s pojmom “kako postati (ubaci zanimanje)”.

– Nisu sve zemlje pružile dovoljno podataka za pretraživanje da bi bile istaknute – uključili smo zemlje s dovoljno podataka za analizu – naglasili su još autori studije.

318a8012 f48d 4da6 aa25 15dfd5b0b53b
(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content