Iz posudionice Crvenog križa Našice prošle godine posuđeno 57 ortopedskih pomagala osobama u potrebi

Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom ili one kojima su potrebna radi ozljede ili bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih.

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama u potrebi s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Crveni križ Našice je prošle godine posudio 57 pomagala osobama u potrebi, a još je preko 30 pomagala na terenu od prošlih godina.

U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi i dr.

Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna.

Iz Crvenog križa mole, ako netko ima nekakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi) , a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613-275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

(www.icv.hr, if)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content