Jelena Panak Balentić iz Našica obiteljski hobi uzgoja lješnjaka pretvorila u uspješan posao

U Našicama se vole pohvaliti kako su grad poduzetnika. Trenutačno ih je 300-injak i broj se stalno povećava. Tako je jedna mlada poduzetnica obiteljski hobi uzgoja lješnjaka pretvorila u uspješan posao, pokrenuvši preradu.

Iako od jeseni do proljeća traje prerada lješnjaka, i ovih se dana obrezuje nasad lijeske. 
Upravo zahvaljujući njemu, ova se mlada Našičanka, po struci prehrambena inženjerka, odlučila otisnuti u poduzetničke vode, piše HRT.

– Kupila sam opremu, sirovinu imam svoju, s OPG-a koji je vlasnik moj suprug, to sve zajedno radimo. Suprug mi je bio velika motivacija i podrška u tome svemu jer je svaki početak težak i ako nemate nikoga tko stoji iza vas, onda vam je još teže, a ja sam blagoslovljena time da nisam sama u tome svemu – rekla je Jelena Panak Balentić, vlasnica obrta za proizvodnju i preradu hrane, Našice.

Od države je dobila poticaj za samozapošljavanje, a potporu daje i grad Našice.

– Gdje se također potiče zapošljavanje novih djelatnika, samozapošljavanje, potiče nabava strojeva, opreme, alata, kako novim poduzetnicima, odnosno poduzetnicima-početnicima, tako i poduzetnicima u fazi rasta i razvoja – kazala je Magdalena Vidaković Gelenčer, pročelnica UO za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Našica.

– Cilj nam je da grad bude partner našim obrtnicima, da imamo maksimalnnu suradnju. Drugo, izuzetno nam je važna sinergija između mikro, malih, srednjih i velikih – rekao je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica.

Iako Jelena pripada u male obrtnike, planovi su joj – veliki.

– Htjela sam se prvo proširiti, da se pročuje za mene, da bih mogla ulagati dalje, al’ svakako je cilj naći i neki vlastiti prostor, budući da sam trenutno u najmu i naravno proširiti se, daj Bože nekoga zaposliti – rekla je Panak Balentić.

Nastoji iskoristiti cijelu sirovinu.

– Planiramo proširiti proizvodnju na iskorištavanje ljuske lješnjaka. To je trenutno u fazi razvoja – rekla je Panak Balentić.

Planira proširiti proizvodnju, ali i nasade. Zato je zasukala rukave, pa nakon prerade obrezuje i lijesku.

Prilog možete pogledati OVDJE.

(hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content