Mirko Bušljeta novi-stari predsjednik UHBDDR Duga Međa: U planu snimanje dokumentarnog filma “Općina Zdenci u Domovinskom ratu”

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu, koja je ujedno bila i izborna.

S obzirom da ova vrijedna udruga ove godine slavi 10 godina svoga postojanja, ova je skupština bila radnog karaktera uz nazočnost samo članova iste. Izvješće o radu udruge za prošlu 2022. godinu podnio je predsjednik Mirko Bušljeta istaknuvši kako je osnovna zadaća čuvanje istine i digniteta Domovinskog rata te uspomene na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Uz to, udruga je u proteklom periodu odradila niz aktivnosti korisnih za društvenu zajednicu.

-Naša temeljena zadaća je poznata, tako smo sudjelovali na svim obljetnicama iz Domovinskog rata na širem orahovačkom području i većini na području cijele županije, sudjelovali na sportskim udrugama, pomagali drugim braniteljskim udrugama u njihovom radu, kao i ostalim civilnim udrugama s našeg područja. Bilježimo više od 80 aktivnosti u godinu dana, u što ulazi i redovno uređenje našeg prostora udruge i okoliša te doma. I u prošloj godini smo organizirali našu tradicionalnu Pekmezijadu koja je postala prepoznatljiva manifestacija ne samo općine Zdenci nego i cijele županije. Uložili smo ogroman trud, nema nas puno, ali dajemo sve od sebe kako bi prije svega braniteljskoj populaciji i našem malom mjestu donijeli nešto lijepo i dobro, a isto tako težimo promovirati našu općinu i Virovitičko-podravsku županiju – rekao je Bušljeta.

UHBDDR-Duga-Meda-Skupstina-1

Nakon ostalih podnesenih izvješća, sva su jednoglasno i usvojena, a potom je održan izborni dio skupštine s obzirom da mandat vodstvu u ovoj udruzi, a prema njihovom Statutu, traje dvije godine. Tako je na prijedlog starog predsjedništva, za novog-starog predsjednika izabran Mirko Bušljeta, njegovi zamjenici su Ivica Bušljeta i Darko Eichler, dužnost tajnika i blagajnika vršit će Stjepan Varaždinac, dok su u Predsjedništvu još Mirko Horvatin, Darko Pigler i Krešimir Pokrivka.

Predsjednik Bušljeta potom je iznio plan rada za tekuću 2023. godinu koja će biti bogata sadržajima i aktivnostima.

-Nastavljamo tamo gdje smo stali, Domovinski rat i hrvatski branitelji su naravno broj jedan, a u planu je niz drugih aktivnosti, prije svega naša tradicionalna Pekmezijada koju želimo podići na još veću razinu. Tu je i Kobasijada koju dvije godine nismo održali, a želimo ju pripremiti uz pomoć Županije jer osnovni cilj iste je promocija domaće i zdrave, slavonske hrane. Velika mi je želja da naši članovu udruge budu još aktivniji i da se uključe i ostali branitelji s ovog područja jer smatram da smo pokazali da se puno toga može napraviti, ali samo zajedno. Kako sam svima i najavio, ovo je radna skupština, a svečana će biti kroz nešto više od mjesec dana. Organizirat ćemo i veliku proslavu 10. obljetnice rada naše udruge, a najavio bih da ćemo snimati i dokumentarni film “Općina Zdenci u Domovinskom ratu” koji bi premijeru trebao imati u kolovozu u sklopu Pekmezijade – zaključio je Bušljeta.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content