OPĆINA LUKAČ Održana početna konferencija projekta “Žene iz Lukača žele posao 2”

U općinskoj vijećnici u Lukaču u srijedu, 1. veljače, u nazočnosti načelnika Đure Bukvića, održana je početna konferencija projekta “Žene iz Lukača žele posao 2”. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Općina Lukač zajedno s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica te Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Virovitica.

Projekt kojeg će provoditi vrijedan je 59.047,58 eura (444.894,00 kuna) i trajat će sedam mjeseci, dok će zapošljavanje gerontodomaćica trajati u periodu od šest mjeseci.

Europski socijalni fond pokriva 85 posto, a državni proračun Republike Hrvatske preostalih 15 posto troškova.

U tom periodu devet žena s područja cijele općine Lukač: Vesna Trivanović, Snježana Horvatić, Biljana Lješčak, Štefica Štefović, Željka Peić, Marija Ivanović, Marina Gradinjan, Suzana Vojvodić i Irena Mitin, obilazit će 54 krajnjih korisnika brinući se za njihove svakodnevne potrebe od nabavke namirnica, plaćanja računa, nabavke lijekova, kuhanja ručka do pospremanja stana i osobne higijene.

 Slika1 Slika 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content