OPĆINA PITOMAČA Potpisani ugovori s 25 gerontodomaćica koje će kroz program “Zaželi” brinuti za starije i nemoćne osobe

U utorak, 1. veljače u prostorijama Općine Pitomača načelnik Željko Grgačić uručio je ugovore o radu za 25 gerontodomaćica s područja općine koje će brinuti o starijim i nemoćnim osobama, kao i osobama u nepovoljnim životnim uvjetima.

Zaposlenjem 25 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici utjecati će se na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Ovim projektnim aktivnostima zaposlen je jedan terenski koordinator te jedan projektni asistent/administrator.

Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoći prilikom pripreme obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, pri oblačenju i svlačenju te brigu o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Pitomača.

DSCN2362 1
Foto: Općina Pitomača

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “Sretnija starost” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, koja je s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektnu dokumentaciju je uspješno izradila i prijavila tvrtka DRAFT d.o.o.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content