Općina Suhopolje nastavlja s projektom Dnevnog boravka i prijevoza starijih osoba na području općine

U sklopu projekta “Mobilnost za samostalnost”, u kojemu su uz nositelja GDCK Virovitica sudjelovali i partneri Grad Virovitica, GDCK Križevci, GDCK Valpovo, GDCK Daruvar te općine Suhopolje, Lukač, Pitomača, Špišić Bukovica i Gradina, u Suhopolju je bio otvoren Dnevni boravak za starije osobe. U sklopu projekta Dnevni boravak je bio otvoren do srpnja 2022., a korisnici su bili smješteni u prostorijama Udruge matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje, gdje su se svakodnevno okupljali uz organizirane filmske projekcije, stručna predavanja, kulturno–zabavne društvene igre, tematske radionice i druge zabavne i stručne programe. 

Nakon završetka projekta, općina Suhopolje uvidjevši potrebu za nastavkom provedbe projekta, a na inicijativu GDCK Virovitica, odlučila je financirati nastavak projekta na području Suhopolja do kraja godine.

S obzirom na velike potrebe korisnika za prijevozom i uslugom dnevnog boravka, općina Suhopolje i u 2023. godini nastavila je samostalno financiranje projekta do konca ožujka kako bi svi korisnici mogli nastaviti koristiti usluge prijevoza do njima potrebne lokacije.

S obzirom da je u studenom 2022. objavljen novi Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete život i zaštiti prava starijih osoba za 2023. i 2024. godine od Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Kulturna udruga Kreativa Edukativa Aktiva – Kreda prijavila je organiziranje dnevnih aktivnosti, a Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata općine Suhopolje prijavila je Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici – usluga prijevoza u zajednici kako bi korisnici i dalje mogli koristiti njima prijeko potrebne usluge.

(suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content