Općina Suhopolje započela s provedbom treće faze projekta “Zaželi”

Općina Suhopolje danas (petak) je započela provedbu treće faze projekta “Zaželi” pod nazivom “Zaželi u Suhopolju – Faza III”.

Projekt “Zaželi u Suhopolju – Faza III” provodit će se u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Virovitici i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Virovitica.

Projekt “Zaželi” financiran je novčanim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze projekta “ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA” kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 130.758,18 eura te je isti financiran u iznosu od 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda. U Općini Suhopolje danas su potpisani ugovori kojima se na rad u projektu “Zaželi u Suhopolju – Faza- III” zapošljavaju žene pripadnice ciljane skupine za obavljanje poslova
gerontodomaćice na području Općine.

Ugovor je potpisalo 19 radnica, a projektom je predviđeno zapošljavanje njih 20. Radnice će svojim radom pomoći 120 korisnika u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova poput pripreme obroka, čišćenja životnog prostora te socijalne integracije kroz razgovor i podršku.

Načelnik Goran Doležal radnicama je zaželio uspješan i kvalitetan rad u trećoj fazi projekta “Zaželi u Suhopolju – Faza III”.

(www.icv.hr, Općina Suhopolje)

Ucinkoviti ljudski potencijali BOJAlogići zaželi

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content