Pogledajte kako napreduje uređenje kompleksa na Orahovačkom jezeru: Dio radova pri kraju, u tijeku čišćenje dna jezera

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister obišao je radove na najvećem orahovačkom projektu u povijesti, uređenju kompleksa Jezero-Hercegovac-Ružica grad. Radovi idu u dobroj dinamici, dva gradilišta su na samom kraju, a još dva su u tijeku.

– Sretan sam što mogu reći da radovi idu prema naprijed, ima nešto kašnjenja, ali sve je redu. Radovi grupe 4, odnosno radovi na izgradnji novih sanitarnih čvorova i sportskih terena su na samom kraju i uskoro će nam izvođač radova predati taj dio gradilišta koji onda mora proći tehnički pregled kako bi isti bili spremni za turističku sezonu. Krenuli smo i s čišćenjem dna Jezera i svim onim pripremnim radova koji moraju biti odrađeni prije puštanja vode. Svi se nadamo i vjerujemo kako ćemo se ove godine kupati na našem Jezeru – rekao je Rister te izdvojio kako su punim intenzitetom nastavljeni i ostali radovi na gradilištima oko Jezera.

smart

– Trenutno su najveći radovi na izgradnji 14 bungalova, a već se vide i obrisi kako će izgledati. Kada to bude završeno kreću i završni radovi na najvećem zahvatu, na našoj centralnoj građevini. Ne vjerujem da će sve biti završeno u roku i u tom pogledu smo već obavili razgovore s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje kako bi produžili radove u dogovoru, naravno, s izvođačem. Kada govorimo o radovima na Jezeru nisu tu samo oni radovi koji su okom vidljivi, puno je tu još onih tzv. papirnatih i drugih koje moramo odraditi u sklopu ovog projekta poput Javne nabave za opremanje sportskih terena, bungalova i centralne građevine, zatim odraditi završnicu nabave turističkog električnog vlaka čija bi isporuka trebala biti u lipnju. Moramo još kupiti mini autobus, buggye… Dakle čeka nas još dosta posla, onog koji se ne vidi, ali moramo napraviti sve u skladu sa zakonom i potpisanim ugovorima – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content