Predsjednik Vlade danas u Osijeku: Sudjelovat će na otvorenju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osijeku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će danas (srijeda) u 11 sati na svečanosti otvorenja novog Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće izgrađenog u Industrijskoj zoni Nemetin.

Uz predsjednika Vlade biti će i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Šime Erlić.

Izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, spade u jednu od najvećih i najznačajnijih investicija u Osječko-baranjskoj županiji.

-Projekt ima veliku važnost za male proizvođače, voćare, povrtlare i sve koji žele živjeti od poljoprivrede, a do sada nisu mogli biti konkurentni ili su imali problem s plasmanom, u čemu će im pomoći upravo RDC-e – ističu iz Županije.

Ukupna površina cijelog objekta iznosi 8.182,15 četvornih metara. Objekt se sastoji od tri zasebna dijela koji se naslanjaju bočno jedan na drugi i čine jednu cjelinu, odnosno to su hladnjača s komorama, sortirnice, pakirnice i prerade te upravna zgrada.

Ukupni rashladni kapacitet hladnjače je 2.910 tona raspoređeno u ukupno 23 rashlade komore, a podijeljen je u dva dijela, na dio koji se odnosi na ekološku proizvodnju i dio koji se odnosi na konvencionalnu proizvodnju. Za ekološke proizvode osigurano je ukupno 690 tona rashladnog kapaciteta, a za konvencionalnu proizvodnju osiguran je rashladni kapacitet od 2.220 tona ukupnog kapaciteta 3.228 tona.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content