Predstavom “Sviraj to ponovno, Sam”, u izvedbi virovitičkih i osječkih glumaca, započeo 19. Virkas

Sinoć (petak) je u Kazalištu Virovitica premijerom predstave “Sviraj to ponovno, Sam” otvoren 19. po redu Virkas.

Predstavu, u režiji Tamare Damjanović, a nastalu prema brodvejskoj predstavi iz 1969. godine te filmu poznatog redatelja, scenarista i pisca Woodyja Allena, došao je pogledati velik broj posjetitelja, među kojima je bio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica.

Predstava “Sviraj to ponovno, Sam”, koja je nastala kao koprodukcija Kazališta Virovitica i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, komedija je o Allanu Felixu, hipohondru i neurotičnom filmskom kritičaru. Nakon što ga napusti voljena supruga Nancy, Allan se suoči s “hvatanjem” konaca vlastitog identiteta.

Ova komedija je i “hommage” kultnoj romantičnoj drami “Casablanca” iz 1942. godine. Uz to što je sam naziv predstave inspiriran rečenicom iz originalnog filma, i glavni lik filma Humphrey Bogart pojavljuje se u fantazijama protagonista predstave gdje mu daje savjete kako postupati sa ženama.

Osebujne likove na daske koji život znače “postavili” su glumci Matija Kačan, Armin Ćatić, Matea Grabić Ćaćić, Goran Vučko, Sara Lustig i Monika Lanšćak, a publika će ih u Kazalištu Virovitica imati prilike pogledati i danas (subota).

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content