Projekt “Zaželi” ponovno na području općine Zdenci: Potpisani ugovori s 10 žena koje će brinuti za starije i nemoćne osobe

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić u srijedu, 1. veljače sklopio je ugovore s budućim djelatnicama projekta “Zaželi – Pomoć zajednici II”.

Odobren je iznos od 494.400 kuna (65.618,19 eura), partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina, a trajanje samog projekta je šest mjeseci.

Ugovore je sklopilo 10 žena s područja općine Zdenci koje će skrbiti za oko šezdesetak starijih i nemoćnih kojima je takva pomoć najpotrebnija.

-Našoj Općini za ovaj vrijedan projekt odobren je iznos od 65.618,19 eura, odnosno 494.400 kuna, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Trajanje spomenutog projekta je šest mjeseci. S obzirom na činjenicu da u našoj općini ima dosta starog stanovništva, ovaj projekt je više nego dobar i koristan za tu populaciju jer znamo koliko starijim i nemoćnima pomoć puno znači. Naravno, s druge strane tu je i zapošljavanje žena srednje životne dobi što smatram da je iznimno važno. Općina će i dalje biti spremna za sve nastavke i natječaje ovog projekta – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content