Stanje u prometu: Najveća brzina ponovno na cesti Lipovac-Brezik, najviše napuhao vozač u Turnašici

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano šest prometnih nesreća, sve su, srećom, bile samo s materijalnom štetom. Kako je izvijestila PU virovitičko-podravska policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 368 prekršaja i to 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 54 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i druge.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 21.35 sati na relaciji državne ceste Lipovac – Brezik, a policijskim presretačem je kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila utvrđena brzina kretanja vozila od 132 km/h na dionici ceste izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila od 2,41 g/kg u nedjelju u 19,40 sati u Turnašici. 

– Zbog počinjenja ovog prekršaja vozač će biti sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom 3 mjeseca i biti će mu izrečeno 6 negativnih prekršajnih bodova – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content