Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozačica (31) na pješačkom prijelazu u Virovitici udarila i teško ozlijedila pješakinju (67)

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, u kojima je pješakinja teško ozlijeđena, a vozač i putnik u osobnim automobilima lakše, izvijestila je PU virovitičko-podravska. 

Prometna nesreća u kojoj je 67-godišnja pješakinja teško ozlijeđena se dogodila na pješačkom prijelazu u Ulici Stjepana Radića u Virovitici u ponedjeljak, 23. siječnja u 7,15 sati, a uzrokovala ju je 31-godišnja vozačica osobnog automobila.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 224 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,39 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 44 godine u srijedu u 20,40 sati u Virovitici, zbog čega je uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

Osim ovoga vozača tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena još 2 vozača, oba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content