Turistička zajednica Grada Slatine provela zanimljivu anketu koja može poslužiti mnogima

Turistička zajednica Grada Slatine, u suradnji s Veleučilištem u Virovitici, u slatinskim srednjim školama, na uzorku od 214 učenika populacije od 16 do 19 godina, provela je anoniman anketni upitnik o stavovima i percepciji mladih o kvaliteti kulturno-zabavnih sadržaja u Slatini, ali i ostalim relevantnim segmentima koji su važni za kvalitetu njihova života u našem gradu.

Svrha ovog ispitivanja je utvrđivanje stavova i preferencija mladih s područja Slatine i okolice po pitanju kulturno-zabavnih sadržaja, kao polazišne osnove budućeg usmjeravanja i razvoja istih.

– Na 24 stranice publikacije, grafički i tekstualno interpretirani su rezultati 16 tematskih pitanja koja su međusobno povezana ili se nadopunjuju. Nadamo se da će navedeni podaci pružiti jasnu predodžbu o stavovima mladih, kao i izazove koji iz njih proizlaze, a sve s ciljem zajedničkog djelovanja u stvaranju boljih uvjeta za ostanak mladih u Slatini i okolici te njihovo aktivno uključivanje u društveni život. Sama interpretacija je odrađena iz perspektive turističke zajednice, a sve zainteresirane strane mogu rezultate ankete interpretirati samostalno, kao i iz svega izvesti zaključak kojeg smo mi namjerno izostavili jer smatramo da je potrebno ozbiljno se zamisliti nad nekim rezultatima. Ovo je prva takva anketa, a u budućnosti ćemo nastaviti s osluškivanjem potreba naši mladih, ali i potreba svih naših sugrađana i gostiju destinacije Slatina– rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.

Također, iz TZG Slatine zahvaljuju Veleučilištu u Virovitici na partnerstvu u ovom projektu, posebno profesoru Božidaru Jakoviću, koji je sudjelovao u statističkoj obradi anketnih upitnika, ali i ravnateljima slatinskih srednjih škola i svim profesorima koji su omogućili da se ista što kvalitetnije provede. Naravno, najveće zahvale idu učenicima koji su ozbiljno pristupili rješavanju ove ankete.

(tz-slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content