U sklopu projekta „Potrubi za knjigu” održane radionice za drugu skupinu korisnika – osobe s invaliditetom

Četiri radionice koje su u siječnju održane za drugu skupinu korisnika, osobe s invaliditetom, u sklopu projekta „Potrubi za knjigu” (ugovor br. UP.02.1.1.15.0081), održane su u suradnji s Organizacijom slijepih Virovitičko-podravske županije. Prve tri radionice održane su 10., 12. i 13. siječnja 2023. godine u prostorijama Organizacije, dok je posljednja radionica u siječnju održana 30. siječnja 2023. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Na početku svake radionice, sudionici su upoznati s projektom „Potrubi za knjigu, a potom su zajedno s voditeljicom radionica Mirjanom Kotromanović izrađivali stranice predloška za taktilnu slikovnicu od različitih tekstilnih materijala. Sadržaj slikovnice biti će inkluzivnog karaktera i govoriti o vrstama oštećenja osoba s invaliditetom.

Nakon dovršetka, slikovnica će biti strojno izrađena u predviđenoj nakladi. Na svim radionicama sudjelovala je i predsjednica Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije Valentina Markovinović te članice Projektnog tima Elena Vampovac i Jasna Šolc koje su istraživale interese i potrebe korisnika kako bi prilagodile ponudu i usluge buduće Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije.

Kao dio fonda bibliobusa, taktilna slikovnica će najmlađe od najranije dobi senzibilizirati na jednakopravnost, toleranciju i proaktivan odnos prema manjinama, a zasigurno će njezin sadržaj i oblik biti zanimljiv i ostalim skupinama korisnika. Daljnje radionice za istu ciljanu skupinu nastavit će i tijekom veljače 2023. godine.

logici potrubi za knjigu

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content