U tijeku upisi za novi ciklus programa pripreme za školu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

Drugu godinu za redom Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica provodi program pripreme za školu za one najmlađe. Prijave za edukativni program pod nazivom “Pripremimo se za školu” su u tijeku, a program će se održavati u prostoru Igraonice od utorka 7. ožujka.

Kako je objasnila voditeljica Igraonice virovitičke knjižnice Ivana Molnar, ovaj program, namijenjen djeci koju godina dana dijeli od polaska u školu, svojevrsna je dopuna obaveznom programu predškole koji provode vrtići.

– Interes je prošle godine bio velik i nadamo se da će tako biti i ove godine. Osim što nam je cilj djecu što bolje pripremiti na prve dane školskog obrazovanja i sve ono što ih čeka, želimo i da im polazak u školu bude što lakši i sa što manje stresa– istaknula je Molnar te objasnila od čega se program sadržajno sastoji.

– Program neće obuhvaćati čitanje i pisanje. Mi se uglavnom baziramo na učenje djece predmatematičkim i predčitačkim vještinama, razvijanju grafomotoričkih vještina, prepričavanju i razumijevanju priča. S obzirom da smo knjižnica, puno ćemo čitati i razgovarati o likovima i radnjama knjiga. Razvijat ćemo komunikacijske vještine, uočavati ćemo sličnosti i razlike, razvijati spoznajne vještine te pomoći djeci da se snalaze u prostru i prostornim odnosima. Naučit ćemo razumijevati boje, oblike i količine. Naravno, radit ćemo i na zadržavanju pažnje i koncentraciji, s obzirom da ih to isto čeka u školi. Učit ćemo i kako se snalaziti u prometu te ćemo pokušati dogovoriti jedan sat s našim dugogodišnjim suradnicima, PU virovitičko-podravskom, kako bi nam objasnili najsigurniji način za biti sudionikom u prometu. Ako bude bilo prilike, upoznat ćemo se i sa školskim okruženjem, a naučit ćemo i nešto više o poštivanju pravila i suradničkim odnosima– rekla je voditeljica Igraonice.

U odnosu na prošlu godinu, ovaj program pripreme za školu sadrži i jednu novinu – učenje stranog jezika, koje će voditi vanjska suradnica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Branka Lainson, profesorica engleskog jezika.

– Učenje engleskog jezika biti će učenje kroz igru, pokret i govor. Na taj način ćemo razviti interes za komunikaciju na engleskom jeziku, za jezičnu vještinu, za slušanje i govorenje engleskog jezika, za što smatramo da će djeci biti velika pomoć kada dođu u školu i počnu učiti engleski jezik– zaključila je I. Molnar te dodala kako će program trajati do kraja svibnja, a termini održavanja biti će poslijepodnevni sati utorkom i četvrtkom, odnosno od 17 do 18.30 sati.

– Sat vremena ćemo isključivo raditi na predmatematičkim i predčitatkim vještinama, a zadnjih pola sata ćemo učiti engleski jezik. Program je besplatan za sve članove knjižnice koji imaju obiteljsku ili dječju iskaznicu– zaključila je Ivana Molnar.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović-Turkalj, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

332099833 930493591635097 2039360985716249988 n Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content