U virovitičkoj knjižnici održana edukativna tribina o utjecaju modernih medija na mlade ljude

Pod nazivom „Mediji u očima mladih“ jučer (ponedjeljak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano predavanje mladih za mlade u kojima su sudjelovali učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.

U ime ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Roberta Fritza okupljene je pozdravila viša knjižničarka i voditeljica Stručno-znanstvenog odjela Mirjana Kotromanović.

– Drago mi je da baš ove obrtničke, industrijske i strukovne škole jako puno sudjeluju u našim programima za mlade. Mislim da možete biti primjer drugim školama i drugim mladima da se uključe u naše programe. Danas ćemo nešto više govoriti o medijima. Nekako se ti mediji sve više nameću kao tema o kojoj je potrebno i više govoriti. Sukladno time, odlučili smo u naše programe za mlade sve više uključiti medije. Svaki mjesec ćemo imati jedan program vezan za medije i za sve ono što se tiče medija u odnosu s mladima – objasnila je M. Kotormanović.

Profesorica hrvatskog jezika Kristina Golubić Smojver Industrijsko-obrtničke škole, čiji je 4. razred kozmetičara sudjelovao u predavanju, istaknula je zadovoljstvo dobre suradnje knjižnice i škole te predstavila učenice koje su pripremile predavanje.

– Mislim da je ovo zapravo jako dobra tema, koja je aktualna među svim mladima, osobito među tinejdžerima. Radi se o modernim medijima i kako ih mladi percipiraju te koju ulogu imaju u njihovim životima. Malo više o tome ćemo čuti od mojih učenica Bojane Škorić i Mihaele Čolić, koje su još prošli put, kad smo bili u knjižnici, izrazile veliku želju da se vrate i nešto pripreme za nas – zaključila je K. Golubić i riječ predala učenicama.

Kroz edukativno predavanje, Bojana i Mihaela pobliže su objasnile utjecaj modernih medija na život mladih ljudi. Osim onog pozitivnog – promicanja mašte i kreativnosti, širenja obrazovanja i znanja, doprinosa razvoju i civilnom društvu i smanjivanja razlike između društvenih slojeva, dotaknule su se i negativnih poput kočenja mašte i spontane igre, izazivanja destruktivnih ponašanja, propadanja moralnih vrijednosti i otuđenja društva.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content