U utorak, 7. veljače počinje trodnevnica u čast blaženog Alojzija Stepinca u župnoj crkvi u virovitičkom prigradskom naselju Milanovac

U utorak, 7. veljače u virovitičkom prigradskom naselju Milanovac počinje trodnevnica u čast zaštitnika župe – blaženog Alojzija Stepinca.

Svete mise su kroz sva tri dana u 18:30 u župnoj crkvi. Pobožnost prije svete mise započinje u 17:45 sati. Prilika je to i za sakrament svete ispovijedi.

Svete mise i pobožnost predvodit će svećenici gosti. U utorak, 7.veljače misno slavlje predvodi župnik u župi Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, velečasni Krunoslav Siroglavić, u srijedu, 8. veljače župni vikar u Župi svetog Roku u Virovitici, fra Andreo Matanović, a treći dan, 9. veljače, virovitički dekan, župnik Župe svetog Leopolda Mandića u Taborištu te prvi župnik župe blaženog Alojzija Stepinca, velečasni Ivica Šoh.

U utorak će prije mise biti pobožnost križnog puta, u srijedu pobožnost sv. Josipu, a u četvrtak euharistijsko klanjanje.

Na sam blagdan Stepinčeva, 10. veljače, bit će dvije svete mise. Prije podne u 10 sati svetu misu predvodi domaći župnik velečasni Josip Homjak, a svečano euharistijsko slavlje u 18:30 predvodi duhovnik u đakovačkom Sjemeništu, prečasni Stjepan Matezović.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content