U ŽNS VPŽ uručena zahvalnica za dugogodišnje suđenje nogometnoj sutkinji Barbari Vidović Volenik

U Županijskom nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije u srijedu je član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Županijskog nogometnog saveza VPŽ Đuro Bukvić uručio zahvalnicu za dugogodišnje suđenje Barbari Vidović Volenik.

Svečanosti su nazočili članovi Izvršnog odbora te predstavnici Zbora sudaca Županijskog nogometnog saveza VPŽ. 

Suditi je počela kao srednjoškolka i to iz inata. Naime, na to ju je potaknuo crveni karton koji joj je sudac dodijelio na turniru u Orahovici dok je igrala za žensku ekipu iz rodnog Velikog Rastovca.

– Sudac te utakmice Dario Krmpotić, potaknuo me da se okušam u suđenju. Tako sam u tu priču ušla praktički iz inata kako bih pokazala da mogu postati dobra sutkinja. Kasnije je sve krenulo od sebe, kada se jednom u tome okušaš, vuče te sve više i više. Za mene je svaka utakmica bila nešto novo, kao i nova prilika za učenje i usavršavanje – prisjetila se svojih sudačkih početaka Barbara Vidović Volenik.

Barbara 2 1

Počela je od najnižeg ranga natjecanja, 3. županijske lige te uz suđenje i učila, jer kako kaže, do tada nije sve znala o nogometnim pravilima.

Završetkom gimnazijskog smjera u srednjoj školi Stjepan Ivšić u Orahovici, Barbara je upisala fakultet u Osijeku te postala profesorica biologije i kemije. Često joj se događalo, kaže, da sudi utakmice na kojima igraju njezini učenici.

Danas živi u virovitičkom prigradskom naselju Milanovac, gdje je sa suprugom Krešom zasnovala obitelj, a radi u Osnovnoj školi Mkleuš  te Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini.

Tijekom sudačke karijere imala je samo tri kraća prekida od nekoliko mjeseci, kada je rodila kćerke Božicu, Anu i Stefani, a nakon 10 godina sudačke karijere dospjela je na međunarodnu FIFA listu.

Barbara 4

– Suđenje mi je donijelo niz poznanstava, ne samo u Hrvatskoj, već po cijelom svijetu. Sudila sam u Grčkoj, Mađarskoj, Ukrajini, Španjolskoj, Italiji, Škotskoj, Moldaviji, Njemačkoj, Austriji, Kazahstanu. U tim zemljama sam sudila turnire mlađih uzrasnih kategorija za nogometašice ili kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo – prisjetila se svoje međunarodne sudačke karijere Barbara

Kada je riječ o Hrvatskoj, u muškoj konkurenciji sudila je do 3. hrvatske lige, dok je u ženskoj konkurenciji sudila 1. hrvatsku nogometu ligu, a prošle sezone bila je sutkinja na finalu Hrvatskog nogometnog kupa za žene u Županji.  

Sudačku karijeru je završila na utakmici 1. županijske nogometne lige između Crnca i Rezovca koja je odigrana u njezinoj rodnoj općini 13. studenog prošle godine. Sada će biti sudački instruktor te delegat na utakmicama. 

– Nastavit ću i dalje biti u nogometu i nastojati prenijeti svoje znanje mladim sucima. Trudit ću se usmjeriti ih u pravom smjeru ukazujući im na nepravilnosti, ali ih i pohvaliti za svaki dobar potez – kaže nam Barbara. 

(www.icv.hr, mš)

Barbara 5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content