UHBDR općine Suhopolje održao redovnu izvještajnu skupštinu

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata općine Suhopolje jučer (petak) je u Suhopoljskom društvenom domu održala redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Marijan Brlek nazočnima podnio vrlo iscrpno izvješće o radu ove brojne i vrlo aktivne udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Okosnica rada udruge, kako je u svom izvješću istaknuo Marijan Brlek, briga je za svoje članove i članove njihovih obitelji, ali isto tako i sjećanje na sve hrvatske branitelje koji su tijekom Domovinskog rata položili život na oltar Domovine, kao i one koji su umrli nakon rata.

– Valja se prisjetiti svih onih koji su zaslužni za slobodnu Hrvatsku, a kojih više nema među nama. Upravo je to i jedna od glavnih aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata pa tako i naše. Osim tog naša Udruga svake godine organizira i razna hodočašća i komemoracije diljem Hrvatske, ali isto tako i redovno sudjeluje na sportskim igrama Hrvatskih branitelja i drugih braniteljskih okupljanja, bilo kao organizator ili redovni sudionik. Osim toga naša Udruga je i jedan od redovnih partnera općini Suhopolje u provođenju svečanosti općine i naselja Suhopolje kao i Suhopoljske župe – izdvojio je između ostalog Marijan Brlek koji je posebne zahvale za rad Udruge dao vrijednim članovima, udrugama i pojedincima koje su pomagale rad, a također i Općini Suhopolje koja je uvijek bila uz svoje branitelje.

Na kraju izvješća pozvao je sve one koji se žele pridružiti Udruzi na bilo koji način, da su im vrata širom otvorena, te pritom najavio i brojne aktivnosti u ovoj godini u kojima je i obilježavanje Dana branitelja općine Suhopolje 25. lipnja kada će se u Suhopoljskom parku postaviti spomen ploča povodom osnivanja 6. satnije 50. samostalnog bataljuna ZNG-a u Suhopolju 1991. godine.

Na ovoj sjednici su nazočili, poduprli rad udruge i dali obećali daljnju pomoć i dobru suradnju, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, predsjednik UDVDR HR VPŽ i ogranka Virovitica Vlado Paurić i drugi, a skupština je kao i sve druge prije nje započela odavanjem počasti na glavnom spomen obilježju poginulim Hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma u Suhopolju. 

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content