Uz „Radost zlatnih godina“, članovi Matice umirovljeničkih udruga VPŽ rasplesali i raspjevali posjetitelje sajma Viroexpo

Za njih godine kao da ne postoje, čini se kao da su „zagazili tek u drugo desetljeće“. Toliko je tu pozitivnih emocija u nastupu članova Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije. Oni su svojim folklornim nastupom na sajamskoj pozornici 26. Viroexpa rasplesali i raspjevali posjetitelje, te unijeli dodir tradicije na sajam.

Predstavili su se kulturno-zabavnim programom pod nazivom “Radost zlatnih godina”, odnosno koreografijama slavonskih pjesama te tradicijskim pjesmama. Matica umirovljeničkih udruga VPŽ okuplja 22 udruge umirovljenika od Pitomače do Orahovice. Djeluje već više godina, a od prije dvije godine na čelu te najbrojnije umirovljeničke udruge je Antun Han.

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. BiH je Zemlju partner sajma, a Županija partner Viroexpa 2023 je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su – Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Sponzor partner su Hrvatske šume.

 (vpz.hr, foto.hr: K. Toplak, I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content