VIROEXPO 2023. Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica predstavlja svoj novitet, sustav virtualne stvarnosti

Na 26. Viroexpo sajmu ove se godine posjetiteljima prvi put predstavila i Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica.

Uz to što su dijelili otpisane književne naslove i nudili čak 25 posto jeftiniju godišnju članarinu, djelatnici virovitičke knjižnice zainteresiranima su predstavili i novitet koji će se uskoro naći u ponudi knjižnice.

Prvi puta prezentiran upravo na Viroexpu, VR headset sustav je virtualne stvarnosti pomoću kojeg osoba može, zahvaljujući VR naočalama, igrati igrice te doživjeti razne prostore u realnoj veličini, u sve tri dimenzije. Iskustva kao što su vožnja vlakom smrti, istraživanje Jurskog parka ili slobodno penjanje po stijeni, a sve iz sigurnosti Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica zainteresirani će moći isprobati, kako nam otkriva djelatnik knjižnice Rudi Kulej, kroz dva tjedna.

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova  Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. Bosna i Hercegovina je Zemlja partner sajma, a Županija partner je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner su Hrvatske šume.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

viber slika 2023 02 17 14 38 04 070

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content