VIROEXPO 2023. Muška klapa Uduge Ličana “Vila Velebita” Virovitica oduševila posjetitelje poznatim ličkim pjesmama

Na ovogodišnjem, 26. Viroexpu, posjetiteljima se predstavila i muška klapa Uduge Ličana “Vila Velebita” Virovitica. Pod ‘palicom’ Anite Jendrašić i ‘budnim okom’ predsjednice udruge Željke Grahovac, s nekoliko svojih izvedbi, od kojih svakako treba istaknuti domoljubnu pjesmu “Vila Velebita”, ujedno i njihovu ‘himnu’ s kojom su otvorili današnji nastup, te popularnu “Lička kapo”, oduševili su posjetitelje sajma i poklonike ličke pjesme.

Podsjetimo, Udruga Ličana Vila Velebita Virovitica osnovana je 2009. godine, a muška klapa 2019. godine. Glavni cilj udruge je približiti Virovitičanima bogatu tradiciju, te život i običaje Ličana.

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma Viroexpo su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. BiH je Zemlja partner sajma, a Županija partner Viroexpa 2023. je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Sponzor partner su Hrvatske šume.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content