Županijski nogometni savez: Odigravanje svih prijateljskih utakmica i turnira mora se obvezno prijaviti

Županijski nogometni savez Virovitičko-podravske županije na svojim mrežnim stranicama podsjetio je sve klubove da se sukladno člancima 43. i 44. Pravilnika o nogometnim natjecanjima Hrvatskog nogometnog saveza, sve prijateljske utakmice i turniri obvezno moraju pismenim putem prijaviti nadležnom savezu.

Klub koji ne postupi sukladno propisnoj proceduri biti će kaznjen temeljem Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza. 

– Prijavljivanje utakmice, kao i traženje sudaca treba biti učinjeno 8 dana prije utakmice, a u opravdanim slučajevima iznimno 48 sati prije utakmice. Opravdanost zahtjeva podnesenog u skraćenom roku ocjenjuje nadležni ŽNS. Klub koji ne prijavi prijateljsku utakmicu na vrijeme odgovoran je po odredbama Disciplinskog pravilnika HNS- stoji u obavijesti ŽNS-VPŽ.

Što se turnira tiče, zahtjev za odobrenje podnosi se najkasnije 15 dana prije namjeravanog početka turnira uz podnošenje propozicija natjecanja.

– Za međunarodne turnire na kojima sudjeluje više od dvije ekipe koje pripadaju različitim nacionalnim savezima (u što se ubrajaju i ekipe iz HNS), zahtjev za odobrenje organizator treba podnijeti najmanje trideset dana prije početka. Zahtjevu moraju biti priložene propozicije turnira i lista sudionika, a za koje odobrenje daje UEFA- poručili su iz Saveza.

Isto tako nogometni suci ne smiju suditi prijateljske utakmice i turnire koje klubovi organizatori nisu prijavili Županijskom nogometnom savezu.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content