1. ŽNL Lukačani i Dolčani subotnjim susretom otvaraju 16. kolo, Čavić i Rupčić u Sopju nastavljaju “lov” na Obžetića, zanimljivi susreti u Sladojevcima i Miljevcima

Ovog vikenda igraju se utakmice 16. kola 1. županijske nogometne lige. Na vrhu tablice i dalje nema promjene. Vodeća je Sloga iz Zdenaca s 39 bodova, Lukač 05 na drugom je mjestu s 34, a Mladost iz Čačinaca na trećem mjestu s 33 boda.

U svom standardnom terminu u subotu, 25. ožujka u 15:30 sati Lukač 05 ugostit će DOŠK iz Dolaca. Lukačani, kao prvi pratitelji vodeće Sloge, na svom terenu razmišljaju samo o pobjedi, ali u igru moraju ući motivirani, jer samo tako mogu doći do “punog plijena”. Gosti iz Dolaca znat će iskoristiti svaki pogrešan korak domaćih igrača, kako bi došli do vrijednih bodova u borbi za opstanak u ligi. U redovima DOŠK-a i dalje ne može nastupiti Ivica Šalković.

U noći sa subote na nedjelju kazaljke na satu pomiču se za jedan sat unaprijed, pa će nedjeljne utakmice startati u 16:30 sati.

Sloga u Zdencima ugošćuje ovog proljeća neuvjerljivi Rezovac. Za goste i dalje ne mogu zaigrati Slivijo Buzuk i Ronald Jagica, što će treneru Željku Mediću biti dodatni problem prilikom sastavljanja početne postave. Sve osim pobjede domaće momčadi bilo bi iznenađenje.

Mladost iz Čačinaca odlično je ušla u nastavak natjecanja stoga ne bi trebala biti upitna njezina pobjeda na gostovanju kod posljednjeplasiranog Podravca u Sopju. Zbog tri žuta kartona za Mladost neće moći zaigrati Ivan Mužar.

Dinamo iz Kapela Dvora favorit je na gostovanju u Crncu. U domaćim redovima, ako žele izboriti opstanak u ligi, moraju naći “formulu” za bodove i u susretima s favoriziranim momčadima stoga će pokušati iskoristiti svako opuštanje gostiju.

Bratstvo iz Gornjeg Bazja nastojat će nadoknaditi propušteno u prošlom kolu na gostovanju kod Mladosti u Miljevcima. Miljevčani u prva dva kola nisu uspjeli doći do bodova, ali su se pokazali kao čvrsta i kompaktna momčad. Očekuje se do posljednje minute neizvjesna utakmica. Trener Bratstva Elvis Vinak zbog tri žuta kartona neće moći u sastav uvrstiti Mihaela Viljevca.

Slavonija se konačno vraća na svoj teren u Sladojevce. U povratničkoj utakmici ugostit će Dinamo iz Četekovca. Obje momčadi u prošlom kolu bile su uvjerljive, pa možemo očekivati zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Zbog kartona, u domaćim redovima neće biti vratara Ivice Tropšeka, dok kod gostiju ne može igrati jedan od ključnih igrača, Marinko Jaklić.

Mikleuš je u proteklom kolu iznenadio Bratstvo osvojivši bod na gostovanju u Gornjem Bazju. Sad će taj uspjeh nastojati kapitalizirati u domaćem susretu s Borovom. Borova je u proljetni dio ušla s pojačanim igračkim sastavom, ali još nije uspjela doći do bodova. Zato će u Mikleušu nastojati doći barem do boda, posebice što se u sastav vraća prvi topnik lige Darko Obžetić.

Na listi strijelaca Obžetić je i dalje vodeći s 30 pogodaka, a prati ga dvojac iz čačinačke Mladosti, Marin Čavić s 26 i Florijan Rupčić s 23 zgoditka, dok je Matej Dorinka iz četekovačkog Dinama u 22 navrata pogodio suparničku mrežu.

1. ŽNL, 16. kolo: Subota, 25. ožujka u 15:30

Lukač 05 – DOŠK

1. ŽNL, 16. kolo: Nedjelja, 26. ožujka u 16:30

Sloga – Rezovac
Slavonija – Dinamo (Č)
Podravac – Mladost (Č)
Crnac – Dinamo (KD)
Mladost (M) – Bratstvo
Mikleuš – Borova

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

1. ZNL 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content