1. ŽNL Sladojevčani “na krilima” Novakovića “šokirali” navijače u Rezovcu, Lukačani i Četekovčani opravdali uloge favorita

Na travnjacima županijskih prvoligaša proteklog su vikenda odigrane utakmice 15. prvenstvenog kola.

Drugoplasirani Lukač 05, nakon boda u velikom derbiju s vodećom Slogom iz Zdenaca, gostovao je u Borovi kod istoimene domaće momčadi. Gosti su dominirali i poveli u desetoj minuti pogotkom svog najefikasnijeg igrača Matea Nemčeca. Igrači Borove pokušavali su doći do preokreta, ali je za njihove napade bila prejaka gostujuća obrana koju je predvodio Mateo Rajnović. Lukač 05 svoju pobjedu potvrdio je pogotkom Josipa Šoštara u 78. minuti susreta.

Borova – Lukač 05 0:2

Igrač utakmice: Mateo Rajnović

Dinamo je na svom terenu u Četekovcu došao do uvjerljive pobjede nad Podravcem iz Sopja. Već u drugoj minuti mrežu gostujućeg vratara Tomislava Tomaševića načeo je Marinko Jaklić. Pet minuta kasnije precizan je bio Matej Dorinka. Prvi dio zaključio je iskusni Antun Dunković svojim pogotkom u 43. minuti.

Efikasnu igru domaće momčadi u drugom dijelu nastavili su Goroslav Rukavina u 53. i Marinko Jaklić u 62. minuti. Gosti iz Sopja svoj jedini zgoditak postigli su u 73. minuti, a strijelac je bio Mihael Tomašević. Antun Dunković svojim drugim pogotkom stavio je “točku na i” drugog dijela u 85. minuti.

Dinamo Četekovac – Podravac Sopje 6:1

Igrač utakmice: Marinko Jaklić

Mlada momčad Slavonije iz Sladojevaca bile ja raspoložena na gostovanju u Rezovcu, gdje je postigla čak pet zgoditaka. Goste je u prednost doveo Mateo Novaković u 13. minuti. Mateo Tomić poravnao je rezultat u 39. minuti. Da se na odmor ode s gostujućom prednošću pobrinuo se svojim drugim pogotkom Novaković u 43. minuti.

Igrači Slavonije u istom ritmu nastavljaju i u nastavku utakmice. U 48. minuti Mihael Matovina postiže treći, a u 67. Mateo Novaković i četvrti gostujući zgoditak. Domaći robusni napadač Mario Nreca pet minuta kasnije smanjio je gostujuću prednost na 4:2. U 76. minuti Patrik Fotez postiže i peti gostujući zgoditak.

Vratar Slavonije Ivica Tropšek zbog crvenog kartona u 81. minuti morao je napustiti teren, a njega je na vratima zamijenio Patrik Fotez. Nekoliko minuta prije kraja Marino Grizelj imao je priliku ublažiti domaći poraz, ali je s bijele točke bio neprecizan.

Rezovac – Slavonija Sladojevci 2:5

Igrač utakmice: Mateo Novaković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

1. ZNL 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content