2. ŽNL ZAPAD Sokol iskoristio kiks Drave i pobjedom nad Bukovčanima izbio na vodeću poziciju, Milaković i Hodak poentirali za pobjedu Croatije u općinskom derbiju

Proteklog je vikenda započeo nastavak natjecanja u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad i već je prvo kolo pokazalo da favoriti niti u jednom ne mogu biti sigurni.

Prvu utakmicu 12. kola odigrali su No Limit TVIN i Gradina. Domaći su poveli već u prvoj minuti, kada je gostujući igrač Antonio Vojvodić svladao svog vratara Darija Sitara. U 17. minuti bilo je 2:0 pogotkom talentiranog Ivana Lazića. Na 3:0 povećao je Theo Filipović u 56. minuti udarcem s bijele točke. U istoj minuti Ante Gradinjan smanjio je na 3:1, a konačnih 4:1 za domaću momčad svojim drugim pogotkom postavio je Theo Filipović u 73. minuti.

Podgorje je došlo do svoje druge ovosezonske pobjede. Na svom terenu svladalo je Turnašicu 2:0. Pogotke su postigli Ivan Vukšić u četvrtoj i Tomislav Krmpotić u 43. minuti.

Jesenski prvaci, nogometaši Drave iz Terezinog Polja remizirali su u Kladarama s Podravcem iz Dinjevca. Momčad Drave povela je u 37. minuti pogotkom povratnika u svoje redove Ivana Marekovića. Konačnih 1:1 postavio je David Blatarić zgoditkom s bijele točke u 58. minuti.

Mladost je na svom terenu u Vukosavljevici u susretu sa Svetim Đurađem povela 2:0 zgodicima Mirka Dražetića u četvrtoj i Josipa Kolovice u 12. minuti susreta. Minutu prije odlaska na odmor na 2:1 smanjio je Tin Szabo. Konačnih 2:2 postavio je Szabo svojim drugim pogotkom u 80. minuti. Dvije odlične asistencije upisao je Egipćanin u gostujućim redovima, Ali Abdelrahman Fawzy Youssef.

Aršanj iz Sedlarice ostao je bez bodova na gostovanju kod Croatije u Grabrovnici. Domaći su poveli iz kaznenog udarca, kojeg je u 19. minuti realizirao iskusni Josip Milaković. U 38. minuti sudac Lukačević dosudio je kazneni udarac i za goste, ali domaći vratar Denis Pavković obranio je udarac Matije Veličana. Gosti su imali niz prilika, ali nisu uspjeli pogoditi domaću mrežu. Gostujući čuvar mreže Antonio Vidović u 86. minuti morao je napustiti travnjak zbog crvenog kartona. Konačni rezultat postavio je Antun Hodak u petoj minuti sudačke nadoknade.

U Milanovcu je Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice bolje ušla u susret i povela pogotkom prvog ‘topnika’ lige, Stipe Djaka u 14. minuti. U još dva navrata Djak je bio sam ispred vratara Kristijana Dumenčića koji ga je uspio nadmudriti. U 32. minuti poravnao je Dorian Uzelac odlično izvedenim slobodnim udarcem gotovo iz “mrtvog kuta”. Ivan Biondić svojim zgodicima u 62. i 83. minuti doveo je Sokole u prednost od 3:1. U 85. minuti Matija Toljan postavio je konačnih 3:2. Ovom pobjedom Sokol je ponovno izbio na vodeću poziciju.

Rezultati 12. kola:

Sokol – Bilogora 1947. 3:2
Mladost (V) – Sveti Đurađ 2:2
No Limit TVIN – Gradina 4:1
Croatia – Aršanj 2:0
Podgorje – Turnašica 2:0
Podravec – Drava 1:1

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

2. ZNL Zapad 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content