3. NL SJEVER Ove subote okršaj Papuka i Virovitice: Mandić očekuje pobjedu, a Crvenka pozitivan rezultat i kvalitetnu utakmicu pred prepunim tribinama

U subotu, 25. ožujka u sklopu natjecanja 3. Nogometne lige Sjever, u Orahovici se s početkom u 15 sati igra veliki županijski derbi u kojem se sastaju domaći Papuk Osječko 1664 i Virovitica.

Nakon pobjede u Ludbregu protiv Podravine, Orahovčani su u dobrom raspoloženju i na svom terenu očekuju nastavak pozitivnog niza.

-Da nam dolazi bilo tko, kod kuće je uvijek jedina opcija pobjeda. Naravno, mi respektiramo svakog protivnika pa tako i naše sportske rivale i prijatelje iz Virovitice s kojima uvijek igramo dobre i kvalitetne utakmice. Očekujem i ovog puta zanimljiv ogled, a mi ćemo dati sve od sebe da upišemo sva tri boda. Istina, igramo bez kartoniranih Bušljete i Zdelara, Dijanešić je pod upitnikom zbog nezgodne ozljede prepone, ali u dobrom smo tonusu, ostali su spremni i nema alibija – rekao je uoči derbija trener Papuka Zoran Mandić.

Pouzdani Mandićev desni bočni, David Podboj, već duže vrijeme vuče neugodnu ozljedu, ali svima je poznat kao istinski borac pa će tako stisnuti zube i pomoći momčadi u ovoj utakmici.

-Svi znamo kakvi su ogledi protiv Virovitice, uvijek borbeni, čvrsti i neizvjesni. Mi igramo na svom terenu i tu moramo pokazati koliko možemo bez obzira na izostanke koje imamo. Imam tu ozljedu, ali trenirao sam i pomoći ću momčadi koliko mogu. Ova tri boda bi nam značila puno za nastavak sezone te priključak gornjem dijelu ljestvice gdje zasigurno i pripadamo – rekao je Podboj.

Nogometaši Virovitice u prva dva uvodna proljetna kola ostali su bez bodova. Na svom terenu “neplanirano” su poraženi od Podravine iz Ludbrega, zatim su na gostovanju kod favoriziranog Radnika u Križevcima uz solidan otpor poraženi tek u samoj završnici.

U klubu su odlučili dati veću minutažu mladim igračima, što će se sigurno vrlo brzo vratiti i u rezultatskom i igračkom smislu. Mladi će uz svoje iskusne suigrače vrlo brzo stasati i postati standardni prvotimci.

Virovitičanima će ovo biti drugo uzastopno gostovanje. Zbog tri žuta kartona na orahovački travnjak neće moći istrčati iskusni Mark Djeveljekaj i mladi Luka Špoljar, dok se u sastav vraća Antonijo Ognjenović.

-Ovakve utakmice uvijek su neizvjesne. Očekujem kvalitetnu, fer i korektnu igru. Nadam se lijepom vremenu i velikom broju gledatelja. Umjesto odsutnih prvotimaca u našem sastavu priliku će dobiti mladi igrači, koji će sigurno željeti dokazati svoju kvalitetu u seniorskoj konkurenciji, koju su već potvrdili u svom uzrastu boreći se za sam vrh u 1. ligi Nogometnog središta Sjever – susret je najavio trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Nogometnu pravdu u županijskom derbiju dijelit će Marko Dergez, pomoćnici su Ema Penava i Luka Živković. Ulogu delegata obnašat će Željko Moslavac.

3. NL Sjever, 17. kolo: Subota, 25. ožujka u 15:00

Koprivnica – Podravac (V)
Rudar (MS) – Polet (SMnM)
Varteks (V) – Podravina (L)
Papuk Osječko 1664 – Virovitica
Dinamo (D) – Radnik Križevci

(www.icv.hr, vg, mš, foto: arhiva)

3. NL Sjever 3

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content