3. NL SJEVER Županijski derbi u Orahovici pripao domaćinima: Zvonimir Špoljarić odlučio pobjednika

U sklopu 17. prvenstvenog kola 3. NL Sjever, u Orahovici je odigran županijski derbi između domaćeg Papuka Osječko 1664 i Virovitice. Utakmica nije ponudila puno od nogometa. Bilo je dosta borbe i trke, ali bez pravih i izglednih prigoda za pogodak.

Papuk je prvi stvorio potencijalnu opasnost pred golom. U 21. minuti probio je Rukavina, no dao si je prebrz “for” i lopta je otišla u gol-aut. S druge strane Suvajac je okušao svoj udarac s nekih 25 metara, no lopta je otišla visoko preko vrata Kratzla. Najveću prijetnju Papuk je imao u 32. minuti kada je s desne strane ubacio Podboj. U skoku je najviši bio Čičak, nespretno je glavom odbio loptu prema svojim vratima, no sjajna parada Lea Kirina spasila je goste. Do poluvremena još je jednom iz daljine pokušao Suvajac, Papuk je zaprijetio iz slobodnog udarca kada je pokušao Mimić, no promjene rezultata nije bilo.

U drugom dijelu ista slika, čvrsto i borbeno na sredini terena i čeka se greška obrane protivnika. Momčad Zorana Mandića ipak je bila nešto agilnija s više lopte u nogama, a prve prigode donijela su čak četiri uzastopna udarca iz kuta u 54. minuti. Odlično je ubacivao Borna Mimić, jednom je očistio Kirin, jednom obrana gostiju, a od preostala dva pokušaja jednom je opasno glavom tukao Zvonimir Špoljarić pokraj vratnice, dok je drugi puta udarac Mađaša otišao preko grede.

Vrlo dobru priliku imao je i Petar Špoljarić u 57. minuti nakon ubačaja Podboja, lopta niti tog puta nije htjela u mrežu, a presudan trenutak utakmice dogodio se u 72. minuti kada je, na asistenicju Mađaša, vratara Virovitice matirao Zvonimir Špoljarić za, ispostavit će se, konačnih 1:0. 

Do kraja Virovitica je pokušavala dugim loptama, no do ozbiljnije prilike igrači Krešimira Crvenke nisu došli.  

– Moram priznati da je ovo bila jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone, pogodi se takav dan, ali eto pobjedi se ne gleda u zube. Zasluženo smo dobili i ušli smo u jedan pozitivan tonus što nam daje veliko samopouzdanje za nastavak prvenstva. Možda je važnost utakmice uzrokovalo određenu nervozu jer toliko prekršaja koliko je svirano, nije bilo sigurno u cijeloj jednoj polusezoni. Nama ovo puno znači, dečki će sada u nastavku opuštenije ići u svaku novu utakmicu– rekao je Mandić te kao igrača utakmice izdvojio strijelca Zvonimira Špoljarića:

– Čavić je odigrao odlično, kapetanski je nosio momčad, Mađaš se pokazao kao pojačanje, Podboj je odigrao dobru utakmicu, ali Zvonimir je odigrao stvarno na visokoj razini. Odlično je odradio sve defanzivne zadatke i odlično se ubacivao prema naprijed i na kraju postigao taj pobjednički pogodak– zaključio je Mandić.

Papuk Osječko 1664 – Virovitica 1:1
Igrač utakmice: Zvonimir Špoljarić

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content