Do vikenda stabilno i ugodno proljetno vrijeme, a potom zaokret: Kiša, pad temperature zraka i moguć mraz

U ponedjeljak smo zakoračili u proljeće 2023. godine. Dani pred nama u potpunosti će odgovarati proljetnim vremenskim obilježjima. Do subote očekujemo stabilno i ugodno ranoproljetno vrijeme. Zadržat će se suho, a sunčanih razdoblja neće manjkati.

Jutarnje temperature zraka između 6 i 11°C, dok najviše dnevne između 19 i 24°C. Vjetar slab do umjeren, tijekom petka na udare i jak jugozapadnjak. UV-indeks umjeren i visok.

Od subote do ponedjeljka očekujemo promjenjivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu ili pljuskove. Temperature zraka u padu. Vjetar će s južnih smjerova okretati na sjeverne.

Sredinom tjedna, zahvaljujući razvedravanju te dolasku hladnijeg zraka sa sjevera, mjestimice na području Virovitičko-podravske županije očekujemo i mraz.

Dakle, do petka uživamo u ljepšoj strani proljeća prije kiše, ali i pada temperature zraka.

U četvrtak, 23. ožujka obilježava se Svjetski dan meteorologije jer je na taj dan 1950. godine službeno osnovana Svjetska meteorološka organizacija (WMO). Ovogodišnja tema Svjetskog meteorološkog dana je “Kakvo vrijeme, klimu i vode ostavljamo budućim naraštajima?”.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content