Gimnazija Petra Preradovića Virovitica proslavila 105. rođendan

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica je škola s bogatom poviješću i tradicijom, tradicijom dugom 105 godina – upravo je toliko navršila ove godine proslavivši svoj 105. rođendan. Gimnazija nije samo jedna od najstarijih u Virovitičko-podravskoj županiji, već je i jedna od najprestižnijih škola u Hrvatskoj.

U protekloj godini, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica se našla na popisu najboljih škola u Hrvatskoj prema rezultatima državne mature iz matematike, a to nije ništa novo – to je već druga godina zaredom da škola postiže ovaj uspjeh, što jasno govori o kvaliteti obrazovanja.

Ono što čini ovu školu posebnom su njeni učenici. Učenici ove škole su poznati po svojoj marljivosti, talentima i akademskom uspjehu. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica pruža visokokvalitetno obrazovanje, a njeni učenici su uvijek spremni preuzeti odgovornost za svoje akademske ciljeve. Ova škola potiče svoje učenike da razvijaju svoje talente i da se angažiraju u školskim aktivnostima i izvannastavnim projektima.

Osim izvrsnog akademskog programa, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica nudi i izvanredne izvannastavne aktivnosti. Učenici mogu birati između različitih sportskih, kulturnih i humanitarnih aktivnosti koje će im pomoći da razviju svoje talente i interese te da se povežu s drugim učenicima u školi.

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica proslavila je svoju 105. obljetnicu djelovanja u tjednu od 13. do 17. ožujka 2023. godine. U sklopu proslave, već tradicionalno, organizirane su brojne aktivnosti i radionice za učenike.

U četvrtak, 16. ožujka u športskoj dvorani održan je Pub kviz, koji je koordinirao Krunoslav Kovačić, a u petak, 17. ožujka, održana su prva dva sata redovne nastave s posjetom iznenađenja (pjesme Petra Preradovića), nakon čega su uslijedile brojne radionice na koje su se učenici mogli prijaviti.

Radionice različitih tema, usmjerene učeničkim interesima, koordinirali su profesori škole: Turnir u stolnom tenisu, Košarka (basket), Turnir u kartanju bele, Umjetnički kutak, Igrajmo se sa robotima, Magnetizam, Jazz Kanon – glazbena radionica, Čari mikroskopiranja, Kviskoteka auf Deutsch, Zidne novine, Šahovski turnir, Tv skupina – medijsko praćenje dana škole, Posjet iznenađenja (pjesme Petra Preradovića), Activity, Sedam bijelih prahova, St. Patrick, Povijesna debata, Mindfullnes – vježbe za kontrolu stresa i English workshop te Planiranje i obrana podataka.

Svi sudionici radionica su bili vrlo zadovoljni i imali su priliku razvijati svoje talente, vještine i znanja u ugodnoj i poticajnoj atmosferi.

(www.icv.hr, Josip Strija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content