Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba obišao radove u prigradskim naseljima Ceremošnjak, Makloševac i Zoljan: Najvažnije investicije su Aglomeracija te izgradnja četiri mrtvačnice

U pratnji svojih suradnika, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (četvrtak) je obišao radove koji su u tijeku u prigradskim naseljima Ceremošnjak, Makloševac i Zoljan.

Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo dinamikom kojom radovi napreduju, ali i suradnjom s mjesnim odborima ovih mjesta i njihovim predstavnicima. Kako su Ceremošnjak i Makloševac udaljeni od samog grada, izgradnja mrtvačnice jako puno znači mještanima jer prilikom ispraćaja svojih najmilijih istu nemaju, te se moraju snalaziti na razne načine.

U prethodnom razdoblju Grad je uložio poprilična sredstva u ova prigradska naselja pa je tako vidljiva obnova cesta, javne rasvjeta, domova i druge infrastrukture važne za život stanovnika.

Predsjednik Mjesnog odbora Ceremošnjak Vladimir Katanić pohvalno je govorio o suradnji s Gradom i gradonačelnikom Kašubom.

– U našem naselju voda je dugogodišnji problem i ovom investicijom taj se problem rješava, a mještani su zadovoljni dinamikom radova. Dugi niz godina čekamo izgradnju mrtvačnice i evo napokon se u dogledno vrijema očekuje izgradnja iste, također će se postavljati nova javna rasvjeta s LED lampama. Suradnja s Gradom je odlična i zahvalni smo na svakoj podršci koju nam pružaju i veselimo se nastavku suradnje – rekao je Katanić.

U ime Mjesnog odbora Makloševac, Dorian Rajić nije mogao skriti zadovoljstvo suradnjom s Gradom i gradonačelnikom.

– Zahvaljujem se gradonačelniku na svim ulaganjima u mjesto Makloševac, za razliku od njegovih prethodnika, on je zaista i pokrenuo stvari s mrtve točke i krenula su ulaganja, prvenstveno počevši od vode. Naime, mi imamo dugogodišnji problem sa zagađenom vodom i dolaskom gradonačelnika Kašube konačno ćemo dobiti pitku vodu, jer je projekt Aglomeracije u punom jeku. Kreće i izgradnja mrtvačnice jer dosad nismo imali nikakav prostor za dostojanstven ispraćaj pokojnika i to je jedan od bitnijih problema koji će se sada riješiti – rekao je Rajić.

Jurica Katavić, pedsjednik Mjesnog odbora Zoljan zahvalio je gradonačelniku na suradnji i iznio nekoliko činjenica vezanih za mjesto.

– Prva faza ove velike investicije za naselje Zoljan je gotova, nova mrtvačnica je od velike važnosti za mještane i uskoro će biti stavljena u funkciju. Postojeća mrtvačnica nije imala sanitarni čvor, vodu i ispraćaji su se odvijali na cesti, a i statika same zgrade je upitna. Teren ispred mrtvačnice je privremeno uređen jer će se uređivati u drugoj fazi izgradnje pristupne ceste i parkirališta iza nove mrtvačnice. Želim naglasiti da mi je jako drago što naselje Zoljan ima ovakvu potporu Grada i gradonačelnika Krešimira Kašube kroz ulaganja kao što je ovaj projekt, zatim ulaganja u Nogometni klub Zoljan, DVD Zoljan i samu Aglomeraciju koja se izvodi, a s ciljem poboljšanja uvjeta života stanovnika Zoljana – izjavio je Katavić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako Grad kontinuirano ulaže u sva mjesta i prigradska naselja.

– U redovitom obilasku invesiticija u okolnim naseljima smo imali priliku vidjeti kako se radovi odvijaju predviđenim tijekom. Obišli smo Ceremošnjak gdje smo dogovorili radove u iznosu od 24.173 eura za izgradnju mrtvačnice, a također smo obišli radove na Aglomeraciji što je temeljno i ključno u svakom mjestu, dovođenje vode u svako domaćinstvo. U komunikaciji s predstavnicima mjesnih odbora smo utvrdili neke manje komunalne zahvate koje ćemo izvesti u narednom periodu. Potom smo posjetili Makloševac koji isto tako godinama čeka izgradnju mrtvačnice i drago mi je da smo u mogućnosti osigurati proračunska sredstva za tu namjenu u iznosu od 24.325 eura. Kako je ovdje isto izražena probematika s pitkom vodom, znatna financijska sredstva smo ulagali u dostavu vode stanovništvu. Velika su ulaganja u Makloševac u vodovodnu mrežu i očekujemo da će tokom ove godine biti završena i ta investicija na dobrobit svih stanovnika Makloševca. Isto tako, izmjestili smo autobusno stajalište i uložili u dom i samo mogu reći da ćemo nastaviti ulagati u ovo mjesto. U Zoljanu smo u završnoj fazi izgradnje mrtvačnice u koju je uloženo 45.446 eura i ona je gotova, a u vrlo kratkom vremenskom periodu bit će u funkciji. U Zoljan kontinuirano ulažemo, što je vidljivo i na Aglomeraciji koja je u izgradnji za Poljanu, Donju malu i Štukino brdo, s tim da će Poljana i Donja mala dobiti i rekonstrukciju postojeće ceste. U dogovoru s mjesnim odborom ulažemo i u nogometni klub, kao i u DVD koji ima dugu tradiciju i ističe se svojim radom koji je za svaku pohvalu. Kupit ćemo i zemljište uz postojeći dom gdje mislimo dograditi prostorije za DVD – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content