HAMAG-BICRO pokrenuo Program studentskog poduzetništva kojim želi potaknuti studente na razvoj vlastitih poduzetničkih ideja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenula je Program studentskog poduzetništva, kojim želi potaknuti studente na razvoj vlastitih poduzetničkih ideja i povećanje njihovih vještina u vođenju i upravljanju poduzetničkim pothvatima.

Tim će programom, navodi se u njihovu priopćenju od utorka, studenti dobiti priliku usavršiti svoje poduzetničke projekte te ih predstaviti na finalnom natjecanju u okviru kojeg mogu ostvariti i novčane nagrade za osvojena prva tri mjesta i to za prvo mjesto 3.000 eura, za drugo mjesto 2.000 eura te za treće mjesto 1.000 eura.

Program je razvijen u sklopu projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2”.

Na poziv se mogu javiti studenti zadnje dvije godine koji redovno ili izvanredno pohađaju jedno od preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Hrvatskoj.

U sklopu tog programa studentima se osigurava niz edukacija na temu vođenja i upravljanja projektima te stručno vodstvo mentora iz poduzetničkih potpornih institucija, što će u konačnici rezultirati većom dinamikom osnivanja startup poduzeća, navode iz te agencije.

Uključivanje u program moguće je prijavom na javni poziv do ponoći 31. ožujka putem on line obrasca.

(hrt.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content