Kulturna udruga KrEdA organizirala Proljetni sajam: U Hrvatskom domu u Suhopolju za posjetitelje pripremljene brojne aktivnosti

Kulturna udruga KrEdA, u suradnji s Turističkm zajednicom općine Suhopolje te pod pokroviteljstvom Općine Suhopolje, danas je u Hrvatskom domu organizirala još jedno izdanje manifestacije “Proljetni sajam” u sklopu kojega je održano nekoliko aktivnosti.

Uz prodaju i razmjenu rabljene odjeće, obuće, igračaka, bicikala ili rola, posjetitelji su mogli razmijeniti uzorke sjemenja povrća i cvijeća autohtonih sorti našeg područja, rekreirati se uz Obiteljske igre bez granica, dok je u Općinskoj knjižnici i čitaonici Matija Gubec za najmlađe organizirana radionica izrade predmeta od stvari koje se mogu pronaći u kućanstvu.

– Jedna od svrha ove manifestacije je smanjenje otpada u okolišu. Posjetitelji su tako mogli razmijeniti, prodati ili pokloniti stvari koje im više ne trebaju ili razmijeniti stare sorte cvijeća i povrća, budući da se sve više autohtonih vrsti gubi. Angažirali smo tako naše bake koje koje su nam prikupile sjemenje, a jedina obveza onih koji su isto sjeme uzeli, je da ga posade i da kasnije uživaju u njihovim plodovima- istaknula je Natalija Kožić Lukačević, predsjednica uduruge KrEdA i dodala:

– Obiteljske igre bez granica organizirane su u suradnji s udrugom Obitelj 3plus s kojom smo partneri na projektu, a želja nam je bila aktivirati obitelji da se okupe i provedu zajedno kvalitetno vrijeme, dalje od ekrana i zatvorenih prostora. Velika zahvala ide i našem volonteru Ivanu Kelečiću koji se angažirao, uložio svoje vrijeme i osmislio igre za sve koji su sudjelovali- dodala je Natalija.

Iz udruge KrEdA istaknuli su kako su na sajmu sudjelovali svi koji su se željeli priključiti, a prednjačili su uglavnom roditelji male djece koji imaju veliku količinu stvari koje su željeli razmijeniti ili pokloniti.

Što se radionica u knjižnici tiče, o njima nam je nešto više rekla volonterka u Udruzi Vanja Mravac.

– Organizirano je druženje za male i velike, a uz radionicu tijekom koje će smo izradili stalak za olovke od kartona, mališani su mogli uživati u čitanju slikovnica kao i raznim igrama koje smo im pripremili. Sudjelovanje u radionicama bilo je besplatno, a sav potreban pribor osiguran je od strane Općine Suhopolje- rekla je Vanja.

Dodajmo kako je spomenuti sajam, organiziran u svrhu smanjenja konzumerizma i smanjenja otpada u prirodi, sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a imao je i međužupanijski “štih” budući da su izlagači dolazili i izvan granica Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content