Nedjeljom aktualno: Pričamo o komunalnom otpadu, odvajanju i najavljenim kaznama

Kazne za one koji će u svoju zelenu kantu (za “običan komunalni otpad” ) baciti novine, čašu od jogurta, granje i ljuske od jaja najavljene su s prvim ožujkom, a bile su i temom na posljednjem gradskom vijeću Grada Virovitice.

Kako bismo detaljnije objasnili sustav odvajanja, zelene otoke, reciklažno dvorište i povratnu ambalažu, posvetili smo jednu emisiju Nedjelje aktualno upravo toj, zelenoj temi.

Kolike su kazne i kako će izgledati “inspekcija kanti” na području Virovitice i okolice, što ide u zelenu, a što smeđu, kuda s otpadom u tzv. sivoj zoni (aluminijski poklopac od jogurta, stiropor i tetrapak) – na ta i druga pitanja dobili smo odgovor od djelatnika Flore, voditelja Gradskog odlagališta i rukovoditelja službe za komunalni otpad Borne Đurđevića i Tomislava Uzela, dipl. ing. biol; univ. spec. oecoing, voditelja Odjela za sakupljanje papira, stakla i ambalaže.

Saznat ćemo i jesu li kazne same po sebi svrhom ili će prvo biti samo upozorenje, kako će se evidentirati sustav odlaganja u zgradama (kolektivna vs. osobna odgovornost stanara), a saznat ćemo i što se događa s biootpadom koji odlažemo u smeđe kante, odnosno, kako će ga u budućnosti građani moći kao kvalitetan bio materijal koristiti za svoje cvijeće i vrtove.

Budite zato i danas (nedjelja) uz ICV radio i emisiju Nedjeljom aktualno, koja počinje u 10.30 sati.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content