Obavijest građanima o javnoj rasvjeti u Gradu Našicama i prigradskim naseljima

Sukladno smjernicama Vlade Republike Hrvatske za uštedu energije u RH od 28. srpnja 2022. godine, Grad Našice je u veljači 2023. godine započeo provođenje mjera racionalnog korištenja električne energije. U naprijed navedenim smjernicama koje je Vlada RH donijela navode se preporuke za štednju kućanstvima, javnom sektoru i poduzetnicima, u cilju što učinkovitije potrošnje energije kako bi Hrvatska odgovorila na predstojeće energetske izazove.

– Redukcija rada sustava javne rasvjete je privremeno rješenje do provedbe jednog od većih projekata Grada Našica, projekta optimizacije javne rasvjete, odnosno zamjene svih rasvjetnih tijela koja nisu LED rasvjeta u LED rasvjetu. Korištenjem LED žarulja, koje smanjuju potrošnju energije i do 70%, direktno utječemo na učinkovitu potrošnju energije za rasvjetu te smanjenju emisije CO2. Optimizacija javne rasvjete obuhvatit će kompletni sustav rasvjete u Gradu Našicama i pripadajućim naseljima. Tijekom provedbe projekta, a postepenom optimizacijom rasvjete po ulicama, iste će biti osvjetljenje u noćnim satima, ali sa smanjenim intenzitetom. Navedeni projekt planiramo realizirati ovoga ljeta- najavio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i dodao:

– Do početka provedbe projekta optimizacije javne rasvjete državne ceste bit će osvjetljene slabijim intenzitetom u noćnim satima. Početak ovakvog načina rada očekuje se sljedeći tjedan. Kao građanin Našica, a ujedno i gradonačelnik molim Vas za strpljenje i razumijevanje u provođenju mjera uštede energije i energenata na razini ne samo Grada Našica, nego i Republike Hrvatske i Europske unije- dodao je Kašuba.

(www.icv.hr, Grad Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content