Obilježena 33. obljetnica osnutka i djelovanja OO HDZ-a općine Sopje

U Društvenom domu u Sopju u subotu, 25. ožujka svečano je obilježena 33. obljetnica osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice općine Sopje. Svečanosti proslave najjače i najvažnije stranke u povijesti Hrvatske, uz domaćina predsjednika OO HDZ-a Berislava Androša te mnoge članove i simpatizere, nazočili su: član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora VPŽ, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, dopredsjednik Županijskog odbora VPŽ, predsjednik Gradskog odbora Orahovice i gradonačelnik Saša Rister, tajnik Županijskog odbora Bojan Mijok, predsjednici općinskih odbora i načelnici općina Robert Grabar (Mikleuš), Goran Doležal (Suhopolje) i Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), predsjednik Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ VPŽ Marko Teskera, predsjednik Zajednice branitelja “Gojko Šušak” VPŽ Zvonko Kožnjak, predsjednik Mladeži VPŽ Mato Krizmanić, predsjednik Mladeži općine Sopje Antonio Rastija, kao i mnogobrojni članovi Županijskog odbora i Općinskog odbora Sopje.

Uoči svečanog programa, na spomen obilježju hrvatskim braniteljima odana je počast, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Domaćin, predsjednik OO HDZ-a Sopje, ujedno i načelnik općine, Berislav Androš, istaknuo je kako je obljetnica prilika prisjetiti se onih koji su imali hrabrosti usprotiviti se i ostvariti san svih Hrvata – slobodnu, neovisnu i suverenu Hrvatsku.

IMGL5439

– Temelji koji su tih ranih 90-ih udareni i dalje nam moraju biti putokaz da se za sve u životu vrijedi boriti. Naši utemeljitelji svojim su nam primjerom pokazali kako se treba boriti i prateći njihove smjernice nastavljamo graditi Hrvatsku. Standard svih građana zadatak je koji moramo upotpuniti kako bi sve ono što je prije toga napravljeno bilo kompletirano. Uz pomoć sredstava EU i resornih ministarstava napravili smo puno. Mislim da je pomak vidljiv u svakome naselju naše općine. Hvala svim članovima u temeljnim ograncima jer su oni ti koji javljaju poteškoće i potrebe mještana u njihovim naseljima i onda te želje i potrebe pretvaramo u djela. Zajedničkim radom i suradnjom pokazujemo da se nitko ne može uspoređivati s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Mi radimo, dok drugi pričaju – rekao je Androš.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a VPŽ Marko Teskera prisjetio se dana osnivanja stranke.

IMGL5495

– Nekada smo bili napadani i svakako nazivani, bili stranka opasnih namjera, bili opasnost i kako su mnogi rekli najveće zlo Hrvatske, ali smo se znali obraniti i stvorili smo slobodnu i europsku Hrvatsku. Danas je isto tako, opet nas napadaju, nemaju svoj program i ideje, samo im je cilj srušiti HDZ. Ali srećom hrvatski narod ima dugo pamćenje i zna prepoznati rad, zna prepoznati snagu koja ga ja vodila devedesetih i sada zna da jedina stranka koja Hrvatsku može voditi u bolje sutra je HDZ – rekao je Teskera.

Potom se prisutnima obratio predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Mato Krizmanić.

IMGL5506

– Dužnost nas Mladeži nastaviti njegovati sva načela naše stranke te i dalje stvarati kadrove koji će spremno jednog dana dočekati voditi općine, gradove i županiju. Kako upravo župan i naš predsjednik Igor Andrović voli reći, mladež nije samo budućnost nego i sadašnjost. Kao mladež koja se bavi politikom, imamo iznimno važnu zadaću, a to je zainteresirati mlade za bavljenje politikom jer smo upravo mi mladi ti na kojima HDZ, Hrvatska i svijet ostaju i mi smo ti koji moramo nastaviti razvijati svoj kraj i nastaviti ostvarivati projekte i zamisli koji su naši seniori započeli – rekao je Krizmanić.

Na kraju se nazočnima se obratio član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. 

IMGL5522

– Pod vodstvom HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana stvorena je suverena i neovisna hrvatska država, stoga još jedanput pozdravljam i zahvaljujem našim utemeljiteljima, našim hrabrim hrvatskim braniteljima koji su prije 33 godine stvarali povijest nošeni samo srcem i emocijama. Upravo pod Hrvatskom demokratskom zajednicom Hrvatska je ostvarila svoje najveće uspjehe, ušli smo u EU, u NATO savez, ušli smo ove godine i u Schengen i u eurozonu. Zahvaljujem svima vama koji ste 33 godine radili i koji još uvijek radite i na jačanju stranke, ali i na jačanju članstva, pogotovo vama u općini Sopje za koju možemo reći da je utvrda Hrvatske demokratske zajednice u našoj županiji. Puno toga je na ovom području napravljeno pod vodstvom HDZ-a, a upravo te uspjehe nam neki žele umanjiti, šireći laži. No pokazalo se da birači to prepoznaju, pa tako jučerašnje ankete govore kako na nacionalnoj razini HDZ ima potporu 30,4 posto, pa tek onda ide SDP s 12,4 posto, Most 8,4 posto. Ne mogu ništa i zato su jalni, jedino mogu stvarati kaos i nered u javnom prostoru. S druge strane imate HDZ i Vladu Andreja Plenkovića koja se bori s globalnim krizama, sa suvremenim izazovima. Imate Vladu RH koja je u sedmoj godini mandata, dakle najduža vlada koja je ikad trajala, najduži premijer koji je ikad bio u Hrvatskoj. To je tako jer provodi onaj program koji je zacrtao 2016. a to je program Sigurna Hrvatska, sigurna u Covidu, sigurna u energetskoj krizi. To pokazuje i novim paketom mjera pomoći svima, od građana do poduzetnika. Na sav kaos koji oporba širi mi smo uvijek znali odgovoriti argumentima i projektima, štiteći prije svega nacionalne interese, ali i one temeljne vrijednosti za koje se zalažemo. Zato je važno sačuvati jedinstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, onakvo kakvo i sada imamo, da u demokratskom okruženju donosimo odluke koje su u interesu svih naših građana – rekao je Andrović.

(hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content