Održana početna konferencija projekta „Solidarni za žene u ruralnim područjima” u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

U četvrtak, 30. ožujka 2023. održana je početna konferencija projekta „Solidarni za žene u ruralnim područjima“ u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, a koji provodi Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava “SMS – sve možeš sam“ iz Virovitice. Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge Mario Jakša koji je nazočnima predstavio projekt.

Cilj projekta je ublažavanje posljedica nezaposlenosti žena pripadnica ranjivih skupina i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Udruga je stoga omogućila pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na vrijeme od 6 mjeseci, na području Virovitičko-podravske županije (s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti).

Žene pružaju uslugu pomoći i potpore za minimalno 60 krajnjih korisnika (starije osobe i/ili osobama u nepovoljnom položaju), a ta usluga uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

IMG 8890

Projekt se provodi u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – područni ured Virovitica i Hrvatskim zavodom za socijalni rad – područni ured Slatina.

Trajanje samog projekta je 8 mjeseci odnosno do srpnja 2023.

– S obzirom na uspješnu provedbu druge faze programa Zaželi, u ovom kraćem razdoblju treće faze steći ćemo još dodatnog iskustva za sljedeću fazu koju već pripremamo kako bi pomogli u zapošljavanju još većeg broja žena pripadnica ranjivih skupina i obuhvatili što više korisnika kojima je potrebna pomoć – istaknuo je Mario Jakša, predsjednik Udruge.

IMG 8881

Fond/Program EUROPSKI SOCIJALNI FOND
Naziv Projekta “Solidarni za žene u ruralnim područjima”
Trajanje Projekta 8 mjeseci
Ukupna vrijednost Projekta 65.538,52 eura (493.800,00 kuna)
Iznos bespovratnih EU sredstava 65.538,52 eura (493.800,00 kuna)
Nositelj Projekta Udruga “SMS”

logo za projekt europski socijalni fond

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content