OPĆINA LUKAČ Vrtićarce oduševila nova oprema kojom su poboljšani uvjeti rada u DV Bubamara

Općina Lukač prijavila se na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini koji je objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Poziv je raspisan u svrhu osiguravanja financijskih sredstava za projekte ulaganja u objekte dječjih vrtića usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ublažavanja postojećih regionalnih nejednakosti.

Projekt je izradila Razvojna agencija VIDRA, a Ugovor o sufinanciranju potpisao je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

U Dječjem vrtiću “Bubamara” Gornje Bazje u sklopu projekta su opremili dvoranu sa zidnom penjalicom od pet elemenata koja djeci omogućuje izvođenje raznovrsnih motoričkih vježbi kojima se stječe snaga i izdržljivost, jača muskulatura, razvija koncentracija i ravnoteža.

Sobu dnevnog boravka djece jasličke dobi opremili su sa zidom za penjanje koji djeci omogućuje koordiniranu kontrolu oka s pokretom ruke, kako bi se ostvarile kretnje poput posezanja, grabljenja, hvatanja te razvoj krupne motorike kojom se stvara temelj za razvoj sportskih vještina.

U dvorištu vrtića ispod igrala za djecu postavljene su antistres podloge te su posađeni čempresi.

(Općina Lukač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content