Područne škole OŠ Josipa Kozarca proslavile 25. rođendan škole

U Područnoj školi Donji Meljani u utorak, 21. ožujka održan je susret područnih škola Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Učenici i učiteljice PŠ Donji Meljani, PŠ Kozice, PŠ Novi Senkovac i PŠ Sladojevci proslavili su srebrni 25. rođendan Škole te 22. rođendan Područne škole Donji Meljani interaktivnim aktivnostima.

Ove godine, glavna aktivnost Dana škole, bio je kviz Tko želi biti milijunaš? u kojemu su snage odmjerili predstavnici svake područne škole podijeljeni u ekipe po četiri učenika, vješto odgovarajući na Tarikova pitanja, čiju je ulogu preuzela učiteljica Martina, ali i upotrebljavajući Joker pola-pola, Pitaj publiku te Joker zovi – zvanjem roditelja ili učiteljice u pomoć. Nakon neizvjesnog pripetavanja 1. mjesto osvojili su učenici PŠ Sladojevci, a 2. mjesto učenici PŠ Kozice. Treće mjesto dijelili su učenici PŠ Donji Meljani i PŠ Novi Senkovac. Svi učenici pokazali su iznimna znanja o poznavanju svoga zavičaja, kao i škole koju polaze. Nagrađeni su slatkišima, časopisom Smib te zahvalnicom za sudjelovanje u Kvizu.

Igrom u školskom dvorištu te upoznavanjem novih prijatelja obilježili su prvi dan proljeća, a interaktivnim predavanjem prisjetili su se da se 21. ožujka obilježava i Svjetski dan šuma. Predavanje o Svjetskom danu šuma održao je bivši učenik PŠ Donji Meljani Luka Hodak, student 5. godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Poučio je djecu, pomoću izvorne stvarnosti, o važnosti šuma, biljnih i životinjskih staništa, razlikovanja drveća i grmlja te dijelovima drveća. Budući šumar pokazao je učenicima pravilan način sadnje vazdazelene smreke u školskom dvorištu te je svakoj područnoj školi poklonio sadnicu smreke. Učenici su zaključili da su student Luka i Josip Kozarac, prema kojemu je škola dobila ime, slični jer su obogaćeni svojim zanimanjem.

Obuvanjem rasparenih čarapa učenici su dali podršku borbi osoba s Downovim sindromom za što uspješnije integriranje u društvo.

Roditelji malih domaćina pobrinuli su se da bogatstvom slatkih i slanih delicija počaste goste.

Na kraju susreta uslijedilo je zajedničko fotografiranje iz zraka kako bi zabilježili 25. školski rođendan.

– Ovim putem zahvaljujemo roditeljima i učiteljicama PŠ Donji Meljani Martini Grgurić i Mirjani Prlić na uspješnoj organizaciji i realizaciji susreta područnih škola te Školskoj knjizi – sponzoru nagrada – poručila je Sanela Tot, učiteljica razredne nastave.

(www.icv.hr, st; foto: S. Tot)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content