Sjednica Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata: Ove godine za područje VPŽ osigurano 600 sistematskih pregleda u OB Virovitica

Uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa, te predsjedavanje Mate Bubaša, održana je sjednica Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

-U okviru nacionalnog Preventivnog programa za 2023. godinu, potpisan je novi ugovor, kojim se za branitelje s područja Virovitičko-podravske županije osigurava brz sistematski pregled za 600 osoba u Općoj bolnici Virovitica, a temeljem potpisanog ugovora s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Preventivni sistematski pregledi osobito su bitni za otkrivanje težih i malignih bolesti u ranoj fazi i zato pozivam sve braniteljice i branitelje da se odazovu na poziv. Za pregled se trebaju javiti u Područni ured Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici. Na sastanku se govorilo o ovogodišnjem, uz potporu Virovitičko-podravske županije, organiziranom obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima. Svi zainteresirani hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, moći će se javiti u urede HVIDRA-e u Virovitici, Slatini i Orahovici – kazao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content