U utorak kreće isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja inflacije preostalim dvjema kategorijama umirovljenika

U utorak, 21. ožujka počinje isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, izvijestio je HZMO.

U skladu s Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života Vlade RH od 22. prosinca 2022., ova isplata obuhvatit će korisnike kojima se uz mirovinu ostvarenu u Republici Hrvatskoj isplaćuje i mirovina iz inozemstva ili imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu, a kojima jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica rasta troškova života nije isplaćeno u prosincu 2022. 

Navedeni korisnici bili su obvezni do 28. veljače 2023. HZMO-u dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu.

Također, u ovoj isplati obuhvaćeni će biti i korisnici hrvatske mirovine koji su pravo na mirovinu ostvarili do 31. prosinca 2022. te su zatečeni u isplati za mjesec prosinac 2022., odnosno najkasnije na dan 15. veljače 2023.

Jednokratno novčano primanje će dobiti 15 223 korisnika, a za ovu isplatu osigurano je 1.447.729,51 eura iz Državnog proračuna.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content