Svečano obilježena 33. obljetnica osnivanja i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Slatini

U petak, 3. ožujka svečano je obilježena 33. obljetnica osnivanja i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Slatini.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, a potom i uz bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta Slatina. 

Obljetnici su uz domaćina predsjednika GO HDZ-a Slatina Igora Fazekaša, nazočili i član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i župan Igor Andrović, dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednica ŽO HDZ-a VPŽ i predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Sanja Kirin, predsjednica Akademske zajednice dr. Ante Starčević i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik GO HDZ-a Virovitice Ivica Kirin, predsjednici OO HDZ-a Čađavica Mirko Rončević, Sopje Berislav Androš, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a VPŽ Marko Teskera, predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Mato Krizmanić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ VPŽ Zvonko Kožnjak, državna tajnica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ante Vujić.

Sve nazočne na početku je pozdravio domaćin, predsjednik GO HDZ-a Slatina Igor Fazekaš.

m_IMG_9801

– Tih ranih devedesetih, u danima prije početka Domovinskog rata, na prostorima bivše općine Podravska Slatina utemeljeni su počeci stvaranja HDZ-a. Dakle, HDZ-a je bila jedna od prvih stranaka koja je predvodila, ali bila i pokretač stvaranja višestranačja i demokratskih procesa na ovim prostorima. Slatina je oduvijek bila pomalo specifična sredina, kako danas tako i tada jer bivše vlasti nisu dozvolile održavanje skupa HDZ-a u Slatini pa je skup održan u Sopju 28. ožujka 1990. godine. Od tada su prošle 33 godine trnovitog puta, ali mi smo opstali i postali najveće stranka u Hrvatskoj. Sada u 2023. godini mi smo ovdje u Slatini, koja, nažalost, ne funkcionira onako kako bi to jedan grad trebao – rekao je, između ostalog, Fazekaš te pobrojao sve probleme koje Grad Slatina ima otkako HDZ nije na vlasti, od minusa u gradskoj blagajni, lošeg upravljanja Gradom od strane Domovinskog pokreta i gradonačelnika Ostrošića koji danima ne dolazi na posao, raskida ugovora turske tvrtke Ersa i gradske tvrtke Komrad za projekt aglomeracije, pa do kampusa za koji je gradonačelnik Ostrošić potpisao štetan ugovor za Grad te je nanesena šteta od oko 60 milijuna kuna.

Nazočne članove HDZ-a grada Slatine i prigradskih naselja potom su pozdravili i čestitali im obljetnicu predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a VPŽ Mato Krizmanić, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a VPŽ Marko Teskera i dopredsjednica ŽO HDZ VPŽ te predsjednica Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” Sanja Kirin.

S nekoliko riječi obratio se i saborski zastupnik i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Josip Đakić.

m_IMG_9823

– Ne smijemo zaboraviti što HDZ-e napravio za dobrobit domovine kroz ove 33 godine, ne smijemo zaboraviti Domovinski rat koji je HDZ predvodio na čelu sa predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom u kojemu smo na kraju pobijedili i dobili samostalnu, neovisnu i naprednu državu priznatu u Europskoj uniji i svijetu. Ovdje u Slatini ne obnašamo vlast, ali imamo prevagu u Gradskom vijeću, a što je polučilo već neke vidljive rezultate, ali da bi Slatinu izveli pravi put moramo što prije preuzeti obnašanje dužnosti gradonačelnika, bilo to na prijevremenim ili redovnim izborima. Ne sumnjam da će vaše zajedništvo i sloga donesti rezultat, jer razjedinjenost ne vodi nikuda – istaknuo je, između ostalog, Josip Đakić.

Na kraju se nazočnima se obratio član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

m_IMG_9830

– Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pod vodstvom hrvatskih branitelja, pod vodstvom HDZ-a prije 33 godine ostvarene su velike pobjede na vojnim i na političkim poljima, a upravo zahvaljujući našim utemeljiteljima, hrvatskim braniteljima i HDZ-u. Čestitam i zahvaljujem svima koji su 33 godina radili na jačanju stranke i na jačanju članstva u gradu Slatini, a samim time i na županiji, županiji koja je godinama plava na političkoj karti Hrvatske, na što sam osobno izuzetno ponosan. Naša država je pod vodstvom HDZ-a ostvarila sve strateške ciljeve, svoju slobodu i samostalnost, ulazak u EU, u NATO savez, a od nedavno i u Schengen i eurozonu. Sve te povijesne uspjehe mnogi nam žele podcijeniti vrijeđajući naše članstvo, naše čelne ljude i na lokalnoj i na državnoj razini, ali mi smo se znali i znati ćemo se oduprijeti s argumentima i s projektima za dobrobit svih stanovnika naše domovine. Drago mi je što vas ovdje vidim u velikom broju, jer upravo ovo zajedništvo nam je potrebno kako bi vratili HDZ na mjesto koje mu pripada, obnašanje vlasti u gradu Slatini. Posljednjih godina smo svjedoci da su se u Slatini provodili razni eksperimenti raznih političkih opcija koji su samo naštetili svim stanovnicima ovog lijepog grada, te smatram da je HDZ jedina dobra i ispravna opcija za grad koji teži boljoj budućnosti. Na godinu su parlamentarni izbori na kojima idemo po treći uzastopni mandat, a onda 2025. godine slijede lokalni izbori te ćemo na krilima parlamentarne pobjede ostvariti pobjedu i ovdje u gradu Slatini, preuzeti ćemo odgovornost za vođenje Grada na boljitak svih njenih stanovnika – zaključio je Igor Andrović.

(hdz-vpz.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content