U Cabuni su u tijeku radovi na energetskoj obnovi Područne škole, Doležal: Obnova škole jedan je od naših prioriteta

U Cabuni su u tijeku radovi na energetskoj obnovi Područne osnovne škole, a isti se prvenstveno odnose na postavljanje vanjske ovojnice. Tim se povodom OŠ Suhopolje javila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te je dobila izvjesna financijska sredstva koja će, zajedno sa sredstvima Virovitičko-podravske županije, uložiti u spomenuti projekt.

– Ova škola je s razlogom, a zbog dotrajalosti materijala, stavljena u prioritete općine Suhopolje, a to je još jedan od vidova ulaganja u naše osnovnoškolsko obrazovanje na području općine- rekao je prilikom obilaska radova načelnik Goran Doležal.

20230324_100955-Custom

 Zadovoljstvo radovima, koji su započeli 20. ožujka, iskazao je i ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba ističući da Područna škola u Cabuni nikada nije energetski obnovljena.

– To je razlog više da se energetska obnova značajno odrazi i na samu kvalitetu zgrade, ali prvenstveno i na kvalitetu rada škole jer će obnovom biti značajno poboljšani uvjeti za učenje i rad naše djece i nastavnica. Ovo je naša najveća područna škola koja broji 19 učenika, a cilj nam je također podići svijest o značaju energetske obnove na učinkovitost i uštedu energije- poručio je Škraba.

Ugovor je vrijedan 44.886,37 eura, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvaja 19.908,42, a ostatak od 24.977,95 financira Virovitičko-podravska županija. Za izvođenje radova temeljem provedenog postupka nabave ugovorena ja tvrtka Kunkić d.o.o.

(www.icv.hr, bs, vpz.hr, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content