U Grabrovnici održani 54. literarni susreti u povodu rođendana Petra Preradovića

U sklopu obilježavanja 205. obljetnice rođenja Petra Preradovića, a ujedno i obilježavanja Dana škole, Osnovna škola „Petar Preradović“ iz Pitomače danas (petak) je tradicionalno organizirala 54. literarne susrete koji su se održali u njegovoj rodnoj kući, sada Interpretacijskom centru u Grabrovnici.

Bogatom programu učenika Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, a susrete je otvorio ravnatelj OŠ Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić.

Osim škole organizatora, svoje literarne radove predstavili su i učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Katoličke osnovne škole Virovitica, Osnovne škole Ivana Lackovića Croata iz Kalinovca, Područne škole Podravske Sesvete (OŠ Kloštar Podravski), Osnovne škole Petra Preradovića iz Zagreba, Osnovne škole Prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja te Osnovne škole Suhopolje.

Nakon predstavljanja literarnih djela učenika, sudionici su imali priliku upoznati lik i djelo književnika Jadranka Bitencoma koji je predstavio svoja djela poput „Twist na bazenu“, „Lana, godina mačke“, „Lana, godina mački“, „Sve je to rock ‘n’ roll“ i druge.

(www.icv.hr, Foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content