U Grabrovnici predstavljena prva zbirka pjesama “Moja Grabrovnica” autora Branka Vučka

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (petak) je predstavljena prva zbirka pjesama pod nazivom “Moja Grabrovnica” čiji je autor Branko Vučko.

-Pjesme pišem već 30 godina, ali sam se u potpunosti tome posvetio tek u mirovini. Ova zbirka pjesama je zapravo već bila napisana, ali na poticaj obitelji i mještana odlučio sam ju dati u tiskanje kako bi ostala u nasljeđu djeci, ali i svim mojim sumještanima – rekao je Branko V. kojemu je osim ljubavi prema pčelama, velika ljubav i pisanje stihova.

“Moja Grabrovnica” prva je zbirka pjesama Grabrovčanina Branka koji je ljubav prema svojem rodnom selu pretočio u predivne stihove, a ono što se svakako najviše ističe su pjesme posvećene vinogradu.

-Zbirka se sastoji od pjesmama posvećenih selu, odnosno životu ovdje u Grabrovnici. Tu ima i pjesama o vinogradu, o sindikatu kako je to nekada bilo, naravno tu se nađe i pjesma o lijepoj prirodi koja nas okružuje – dodao je Branko.

Ova zbirka pjesama koja će svakako ostati u selu i prenositi se generacijama, posvećena je njegovoj supruzi Miri za 50 godina braka koje su proslavili u prosincu prošle godine. Cijelu večer prigodnim pjesmama popratio je Darko Marić na gitari.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content