U sklopu projekta „Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici“ u Grabrovnici održana radionica kuhanja

Jučer (petak) su Udruga žena „Guščarice“ Grabrovnica u suradnji s Čuvaricama kulturne baštine iz Kladara održale još jednu radionicu koju provode u sklopu projekta „Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici“.  Bila je to radionica kuhanja koju je vodila Lidija Dmirtus.

Voditeljica radionice, koja je ujedno i predsjednica Udruge žena „Guščarice“, sa svojim članicama, prisutnim mladima su pokazale kako izraditi domaću tjesteninu odnosno domaće rezance.

– Jako smo zadovoljni našom radionicom kuhanja. Naš cilj i je da mladi dolaze na naše radionice i nauče nešto novo i sami se okušaju u izradi toga. Na ovoj radionici kuhanja tako su mogli naučiti kako napraviti tijesto, kako ga razvaljati, rezati i kako zapravo doći do fine domaće tjestenine što smo i ostvarili. Sam projekt nam je i prilika za druženje svih generacija gdje jedni od drugih možemo puno toga naučiti – rekla je voditeljica radionice Lidija Dmirtus.

Podsjetimo, projekt „Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici“ projekt je kojeg provode Čuvarice kulturne baštine iz Kladara u suradnji s Udrugom žena „Guščarice“ Grabrovnica i Općinom Pitomača, a koji je prvenstveno namijenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina.

(www.icv.hr, ib, Foto: E. Kodžaga)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content