U subotu 2. Baranjski poljoprivredni sajam u Bilju: Proizvođači rasade, komposta, sjemena, cvijeća, grah u ćupu i rezanci s makom, sve na jednom mjestu

Radi bolje prodaje domaćih poljoprivrednih proizvoda prvenstveno s prostora Baranje, u subotu, 25. ožujka će se u Bilju, u prostoru Turističke zajednice Općine Bilje od 10 do 13 sati, održati 2. “Baranjski poljoprivredni sajam”.

Program sajma, koji organizira Poljoprivredna zadruga Rit iz Luga, nadopunjen je i zanimljivim predavanjima u novom multimedijalnom prostoru općine Bilje.

Predavači su Ivan Musa koji će govoriti o “Uzroku klimatskih promjena u istočnoj Hrvatskoj”, Lidija Dabić iz LAG Baranje s predavanjem pod nazivom”Golden Panonian Quality”, dok će predstavnici Udruge OSvrt iznijeti svoja iskustva o počecima i radu Urbanih vrtova u Osijeku, a Maja Berger, upraviteljica PZ RIT-a uputiti proizvođače u “Proizvođačke organizacije” – udruživanje i bespovratna sredstva.

sajam Bilje
Foto: TZO Bilje

Iz baranjske zadruge Rit ističu kako žele potaknuti zadrugare, lokalne proizvođača i posjetitelje na krojenje nove priče kroz informiranja, socijalizacije i povezivanje s lokalnim proizvođačima.

Stoga su uputili poziv svim proizvođačima rasade, komposta, sjemena i cvijeća iz Baranje za sudjelovanjem na sajmu, izlaganjem svojih poljoprivrednih proizvoda kako bi potakli i savjetovali zainteresirane.

Ugodno druženje neće proći bez gastro užitka jer će udruga “Tako je to nekad bilo” i Marko Horvat posluživati “Šokački grah ili grah u ćupu” i domaće tijesto od maka.

– Budimo mjesto gdje se ideje i ljudi spajaju i podižu gospodarstvo- poručuju iz PZ Rit u svom pozivu na sajam.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content